Oštra reakcija Vojina Mijatovića: Vučiću, ovo je zemlja od Jadrana do Save, od Drine do Une!
Ali, kad si već došao na ovakav način u BiH i glumiš donatora kao da si došao u afričko pleme, bilo bi sjajno da odgovoriš na neka pitanja – piše političar iz Banjaluke.

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović je na svom Facebook profilu prokomentirao posjetu Aleksandra Vučića Banjoj Luci. Njegovu reakciju vam prenosimo u cijelosti:

“Ponovo pred izbore kreće isti cirkus u režiji Milorada Dodika, a uz pomoć njegovog prijatelja Aleksandra Vučića.

Namjera je ponovo sluditi srpski narod sa obje strane Drine, ponovo podići nacionalne tenzije, ponovo uzburkati ratne duhove.

Ponovo izvrijeđati svakog čovjeka u BiH i državu, a samo sa jednim ciljem – da se sakrije milionski kriminal i zajednički poslovi Dodika i Vučića sa obje strane Drine.

Svakako cilj je pomoći i Bakiru Izetbegoviću i njegovom dežurnom horu ‘patriota’ koji će na ovakve bezočne izjave Dodika i Vučića orkestrirano braniti Bošnjake.

A, naravno, po dobrom starom običaju i jedni i drugi ostaju na vlasti, narodu puna usta patriotizma a prazni džepovi.

Ali, kad si već došao na ovakav način u BiH i glumiš donatora kao da si došao u afričko pleme, bilo bi sjajno da odgovoriš na neka pitanja:

– Kako ide dogovor oko preuzimanja Elektroprivrede RS, realizacija je krenula ali je Dodik ispustio reći da je kasa prazna i da nema šta da se preuzme?

– Kako ide priznanje Kosova jer vidim da je krenula finalna faza koju su pokrenuli tvoji režimaki mediji i plaćeni akademici. Nemojte da Kosovo bude omča oko vrata Srbiji, pa u konačnici došli ste na vlast da to riješite, nije valjda da ste se ubijedili da je onda Tomislav Nikolić pobijedio Borisa Tadica na izborima.

– I za kraj hoćete se vidjeti, kad si već u BiH, sa drugom ‘Osmicom’, da mu se konačno zahvališ za onaj cirkus koji ste zajedno organizovali u Potočarima, sram vas bilo!!!

I kao po dobrom starom običaju nakon što i danas tvoj cirkus napusti Banja Luku očekujem brzo dolazak privatnog Patrijarha tvog i Dodikovog da priča o srpskom jedinstvu.

Dok vi takvi predstavljate srpski narod nas će biti sve manje, a budućnost našoj djeci sve tužnija.

Vučiću, i poslije svega dobrodošao u BiH, ovo je zemlja časnih i poštenih ljudi od Jadrana do Save, od Drine do Une!!!”, napisao je Vojin Mijatović.
Zadnje objave

Vojin Mijatović sinoć šokirao: Što sam više Bosanac sve više smetam „šatro“ Bošnjacima! Bude li rata, bio bih u uniformi BiH

– Dodik prešao crvenu liniju! Neće reagovati ni Srbija ni Rusija, jer je on sitni kusur! Dodik se precijenio! Ne shvata da su mu...

Svadba, veselje, trubači sviraju “Đurđevdan”, a onda MLADOŽENJA UZIMA ZOLJU… (VIDEO)

Na našem podneblju jedan od običaja je da na svadbi mladoženja pogodi jabuku iz vatrenog oružja ne bi li dokazao kako je spreman i...

Bursać Odgovorio Dodiku: RS Bi Devastirala I Savez Centralnoafričkih Plemskih Zajednica, I Sad I Za Tri Godine

Banjalučki novinar i kolumnist Dragan Bursać reagirao je na izjavu Milorada Dodika vezanu za otcjepljenje manjeg bh. entiteta Republike Srpske. Naime, Dodik je rekao kako...

EMIR SULJAGIĆ OBJAVIO ŠOKANTNE DOKAZE: Presretnuti Razgovor Slobodana Miloševića I Radovana Karadžića Otkriva Ko Stoji Iza Svega…

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić uzburkao je duhove novim dokazima. Suljagić je, naime, na društvenim mrežama objavio dijelove presretnutih razgovora između tadašnjih predsjednika Republike...

„AMERI STIGLI, DODIKOVI SE NISU DIGLI…“: Komentar Senada Hadžifejzovića Na Dodikove Iluzije O Vojnoj Vježbi

Obavljaju se posljednje pripreme za najveću vojnu vježbu Amerike i BiH. Vojna vježba će se održati na tri lokacije: Manjača, Glamoč i Dubrave kod Tuzle. Dodikova...