OŠTRA REAKCIJA DRAGANA STEVANOVIĆA: “Neću odgovarati na očekivanu salvu komentara štovalaca lika i dijela druga Željka Komšića…”
“Zbog toga sam, onako naivno, pravdao i koaliranje DF-a sa SDA u prethodnom skupštinskom mandatu, računajući da su to isti ciljevi, samo različiti putevi”, naveo je on.

Nakon sjednice Predsjedništva DF-a na kojoj je odlučeno da se kantonalnim organizacijama daje sloboda za koaliranje dok će se na višim nivoima sačekati ishod bitke za Dom naroda FBiH među prvim se oglasio zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Sarajevo Dragan Stevanović iz SDP-a, piše Ljudski.ba.

-Nerado i vrlo rijetko sam kritikovao poteze rukovodstva DF-a.Ovo, prije svega iz jednog, očito utopijskog mišljenja da će doći vrijeme kada će se sve deklarisane “građanske” i “lijeve” opcije objediniti i pokušati nas osloboditi okova etnonacionalizma, pa da ne dolijevam ulje na vatru.

Zbog toga sam, onako naivno, pravdao i koaliranje DF-a sa SDA u prethodnom skupštinskom mandatu, računajući da su to isti ciljevi, samo različiti putevi.

Danas ne mislim tako. Imaš mogućnost da kreiraš program, imaš mogućnost da formiraš većinu, imaš mogućnost da isključiš SDA i SNSD iz državne vlasti a značajno obuzdaš HDZ ,imaš mogućnost da sa ostalim partnerima (istina ne idealnim ali spremnijim za kakav-takav normalan dijalog) formiraš vlast i ti odlučiš da to nećeš nego ćeš sačekati da vidiš ko će od dva bloka imati većinu pa ćeš mu se priključiti.

Dakle, umjesto kreatora izabereš da budeš priljepak vlasti. Naravno da neću odgovarati na očekivanu salvu komentara štovalaca lika i dijela druga Željka. Ne vrijedi, jer jednostavno oni to ne vide i ne žele da vide, poručio je Stevanović.

(SB)
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...