OŠTAR GOVOR U VIJEĆU SIGURNOSTI UN-a: Pogledajte šta je britanska ambasadorica kazala o secesionističkoj politici u BiH (VIDEO)
U tri minuta koliko je trajao govor britanske ambasadorice u Vijeću sigurnosti UN-a mogli smo čuti pohvale za dosadašnji napredak Bosne i Hercegovine na puti prema članstvu u eurointegracijama, te upozorenja na secesionističku politiku u Bosni i Hercegovini

Barbara Woodward, ambasadorica Velike Britanije pri Vijeću sigurnosti Ujedinjenih nacija, komentirala je odluku visokog predstavnika Christiana Schmidta da nametne izmjene Izbornog zakona.

Na jučerašnjem zasjedanju Vijeća sigurnosti, na kojem je razmatran Schmidtov izvještaj o stanju u Bosni i Hercegovini, poručila je da podržava visokog predstavnika u korištenju bonskih ovlasti kada situacija to zahtjeva. Poručila je da je potrebno provjeriti navode o izbornoj krađi i proceusirati ih ako se krađa desila. Prema njenim riječima, treba se spriječiti secesionistička politika.

Potom se osvrnula na Schmidtovo nametanje izmjena Izbornog zakona koje se odnose na delegiranje u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

“Jasno je da su to bile teške odluke i da ih nije olako donio. Razumijemo da se u nekim dijelovima te odluke smatraju kontroverznim, ali ostaje jasno da su donesene kako bi se riješio status kvo. Njegove akcije su trebale pomoći u upravljanju te da su trebale ići svima u prilog”, kazala je britanska ambasadorica Woodward.

U tri minuta koliko je trajao govor britanske ambasadorice u Vijeću sigurnosti UN-a mogli smo čuti pohvale za dosadašnji napredak Bosne i Hercegovine na puti prema članstvu u eurointegracijama, te upozorenja na secesionističku politiku u Bosni i Hercegovini.

Pogledajte video.

(SB)
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...