OBJAVLJENE EKSKLUZIVNE INFORMACIJE: Evo ko stoji iza Vukanovićevih napada na Vojina Mijatovića
Vukanović je optužio Mijatovića da je bio dio Dodikovog režima, te da mu je otac bio pripadnik državne bezbjednosti, na što je Mijatović jutros oštro reagirao.

Nakon jučerašnjeg nastupa na Face televiziji i niza optužbi na račun Pokreta za Državu od strane Nebojše Vukanovića, zastupnika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, neke stvari su postale jasnije.

Simptomatično je da urednik i voditelj nije postavio niti jedno škakljivo pitanje svome gostu, iako je u tome majstor zanata, a cijeli razgovor je izgledao kao unaprijed dogovoreni plaćeni oglas.

Vukanović je udarao po Mijatoviću iz svog raspoloživog arsenala i pričao o svemu i svačemu iznoseći teške optužbe, no zanimljivo je da ga voditelj Senad Hadžifejzović nije „stigao“ upitati smatra li da se u Srebrenici dogodio genocid i je li Beograd glavni grad svih Srba, a to je upravo ono što se nalazi na Mijatovićevoj „listi“ uvjeta za dogovor s opozicijom oko izbora delegata za Dom naroda.

Vukanović je optužio Mijatovića da je bio dio Dodikovog režima, te da mu je otac bio pripadnik državne bezbjednosti, na što je Mijatović jutros oštro reagirao.

Potpredsjednik SDP-a BiH je u kratkoj objavi spomenuo zakulisne radnje iz Beograda, no nije htio otkriti o čemu se zapravo radi.

ŠTA SE KRIJE IZA SVEGA

Prema izvorima portala Ljudski.ba iz Beograda, iza Vukanovićeve priče krije se široki plan koji uključuje dikreditaciju političkih oponenata u bh. entitetu Republika Srpska, a Mijatović to zasigurno jeste.

Naime, kako neslužbeno doznaje Ljudski.ba, iza “akcije” iz Beograda stoje Karadžićev ratni ministar Momčilo Mandić i rođak nekadašnje prvakinje SDS-a i članice Predsjedništva te stranke Aleksandre Pandurević, Slobodan Tešić, inače čovjek s interpolove potjernice i dugogodišnji trgovac oružjem odan režimu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Tešić je, podsjetimo, čovjek čije su kompanije uz pomoć srbijanske obavještajne službe (BIA) uspješno obavljale prodaje oružja u vrijeme embarga i sankcija, a njegovo sumnjivo poslovanje istražuju i američke tajne službe.

Zanimljivo je i kako je Tešićeva kćerka Danijela bila na listi Vučićevog SNS-a na parlamentarnim izborima 2012. godine, nakon čega se zaposlila u Ministarstvu vanjskih poslova Srbije.

Plan je, prema našim saznanjima, upravo Vukanovića, pozicionirati za lidera opozicije u Republici Srpskoj, te iskoristiti rasulo u redovima SDS-a i PDP-a.

Naime, nakon odlaska Mirka Šarovića sa kormila SDS-a i kulminacije krize u redovima PDP-a, te sasvim izvjesnog odlaska Branislava Borenovića i Jelene Trivić iz stranke, beogradski financijski moćnici, uz pomoć nezadovoljnika u Republici Srpskoj pripremaju teren za preuzimanje čelnih pozicija opozicije.

Upravo je Vukanović, koji po prvi put sa svojom listom ulazi u Narodnu skupštinu RS-a, uz sivu eminenciju Aleksandru Pandurević, odabran za nositelja cijelog projekta, nezvanično saznaje „Ljudski.ba“.

Podsjećanja radi, nezadovoljna Aleksandra Pandurević je na posljednjim izborima potpuno degradirana u vlastitoj stranci, ali nije odustala od povratka u politiku, a Vukanović je u nekoliko navrata javno negirao genocid u Srebrenici, kazavši kako se tamo dogodio „strašan zločin“.

Kao primarni zadatak beogradske „akcije“ je rješavanje svih onih koji smetaju na putu ostvarenja ciljeva. U ovom slučaju Mijatović je idealna meta, a, kako saznaje Ljudski.ba, Tešić, Vučićev bogati trgovac oružjem rodom iz Kiseljaka, za realizaciju projekta već je ubrizgao veliki iznos novca.

Stoga i ne čudi otkud sredstva za finigirani intervju na Face televiziji s Nebojšom Vukanovićem, u kojem nije bilo škakljivih pitanja o Srebrenici i Beogradu, koja bi naštetila omiljenom opozicionom političaru bošnjačkih medija.

(SB / ZS)
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...