Novoizabrani član Predsjedništva Denis Bećirović pisao predsjedniku Crne Gore Mili Đukanoviću: “Povezuje nas i evropska budućnost”
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović uputio je pismo predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, saopćilo je Predsjedništvo BiH.

Pismo prenosimo u cijelosti:

“Poštovani gospodine predsjedniče,

Toplo Vam zahvaljujem za srdačnu čestitku i najbolje želje koje ste mi uputili u povodu izbora za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Sa zadovoljstvom ističemo prijateljske odnose Bosne i Hercegovine i Crne Gore, u kojima vladaju duh dobrosusjedske saradnje, otvorenost, povjerenje, a povezuju nas tradicija multietničke demokratije i evropska budućnost.

Bosna i Hercegovina želi biti blizak susjed, koji podržava razvitak crnogorskog društva sa svim njegovim vrijednostima i pouzdan je partner na učvršćivanju stabilnosti u našoj regiji kojoj zajednički pripadamo.

Pomoć prijateljske Crne Gore na našem putu u NATO je dobrodošla i koristim priliku da se na dosadašnjoj podršci zahvalim. Želim susjednoj Crnoj Gori da čim prije ostvari cilj članstva u Evropskoj uniji.

Molim Vas, uvaženi gospodine predsjedniče, da primite izraze mog osobitog poštovanja i srdačne pozdrave.”

Podsjetimo, predsjednik Crne Gore i lider Demokratske partije Socijalista (DPS) Milo Đukanović, uputio je ranije čestitku novoizabranom članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisu Bećiroviću.

“U ime Demokratske partije socijalista, i u svoje ime, upućem Vam najsrdačnije čestitke povodom pobjede u izboru za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Vaša ubjedljiva pobjeda dokaz je velikog povjerenja u Vaš program utemeljen na politikama ljevice koje projektuju slobodna i održiva društva, što je većinski prepoznao vaš elektorat, kao što je u Vama vidio lidera koji je posvećen izgradnji evropske, građanske, multietničke države Bosne i Hercegovine. To je i priznanje za Vaše bogato političko iskustvo, posvećeno tom cilju.

Čvrsto vjerujem da će Vaš angažman u Predsjedništvu BiH dati ključan doprinos daljem razvoju bosanskog društva, kao i da će uspješna realizacija ciljeva Vaše programske agende usmjerene na rješavanje ekonomskih i socijalnih problema u funkciji boljeg života vaših građana, jačati status socijaldemokrata na političkoj sceni.

Želim da Vas uvjerim da možete računati na punu podršku Demokratske partije socijalista Crne Gore, koja je snažno posvećena saradnji sa susjedima, promociji očuvanja regionalne stabilnosti i ostvarenju zajedničkog evropskog cilja.

U nadi da će naše sestrinske partije nastaviti da doprinose tradicionalnom prijateljstvu i jačanju dobrosusjedskih odnosa naših država, molim Vas da primite izraze mog najvišeg uvažavanja i srdaćne pozdrave – napisao je Đukanović u pismu tada upućenom Bećiroviću.
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...