Novoizabrani član Predsjedništva Denis Bećirović pisao predsjedniku Crne Gore Mili Đukanoviću: “Povezuje nas i evropska budućnost”
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović uputio je pismo predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, saopćilo je Predsjedništvo BiH.

Pismo prenosimo u cijelosti:

“Poštovani gospodine predsjedniče,

Toplo Vam zahvaljujem za srdačnu čestitku i najbolje želje koje ste mi uputili u povodu izbora za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Sa zadovoljstvom ističemo prijateljske odnose Bosne i Hercegovine i Crne Gore, u kojima vladaju duh dobrosusjedske saradnje, otvorenost, povjerenje, a povezuju nas tradicija multietničke demokratije i evropska budućnost.

Bosna i Hercegovina želi biti blizak susjed, koji podržava razvitak crnogorskog društva sa svim njegovim vrijednostima i pouzdan je partner na učvršćivanju stabilnosti u našoj regiji kojoj zajednički pripadamo.

Pomoć prijateljske Crne Gore na našem putu u NATO je dobrodošla i koristim priliku da se na dosadašnjoj podršci zahvalim. Želim susjednoj Crnoj Gori da čim prije ostvari cilj članstva u Evropskoj uniji.

Molim Vas, uvaženi gospodine predsjedniče, da primite izraze mog osobitog poštovanja i srdačne pozdrave.”

Podsjetimo, predsjednik Crne Gore i lider Demokratske partije Socijalista (DPS) Milo Đukanović, uputio je ranije čestitku novoizabranom članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisu Bećiroviću.

“U ime Demokratske partije socijalista, i u svoje ime, upućem Vam najsrdačnije čestitke povodom pobjede u izboru za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Vaša ubjedljiva pobjeda dokaz je velikog povjerenja u Vaš program utemeljen na politikama ljevice koje projektuju slobodna i održiva društva, što je većinski prepoznao vaš elektorat, kao što je u Vama vidio lidera koji je posvećen izgradnji evropske, građanske, multietničke države Bosne i Hercegovine. To je i priznanje za Vaše bogato političko iskustvo, posvećeno tom cilju.

Čvrsto vjerujem da će Vaš angažman u Predsjedništvu BiH dati ključan doprinos daljem razvoju bosanskog društva, kao i da će uspješna realizacija ciljeva Vaše programske agende usmjerene na rješavanje ekonomskih i socijalnih problema u funkciji boljeg života vaših građana, jačati status socijaldemokrata na političkoj sceni.

Želim da Vas uvjerim da možete računati na punu podršku Demokratske partije socijalista Crne Gore, koja je snažno posvećena saradnji sa susjedima, promociji očuvanja regionalne stabilnosti i ostvarenju zajedničkog evropskog cilja.

U nadi da će naše sestrinske partije nastaviti da doprinose tradicionalnom prijateljstvu i jačanju dobrosusjedskih odnosa naših država, molim Vas da primite izraze mog najvišeg uvažavanja i srdaćne pozdrave – napisao je Đukanović u pismu tada upućenom Bećiroviću.
Zadnje objave

ELMEDIN KONAKOVIĆ IZ ANKARE: “Mislim da smo jedna od zemalja sa najvećim brojem spasilaca, biće vremena da se podvuče linija…”

(…) i da pregledamo koliko smo administrativno ispoštovali okvirni Zakon o zaštiti i spasavanju.” Ponosan je na sve Bosance i Hercegovce koji su ovih dana...

IVICA PULJIĆ, IZ WASHINGTONA: „Blinken sigurno ne bi razgovarao s Biserom Turković…“

State Department je ubrzo objavio i zvanično saopćenje nakon telefonskog razgovora. Ne stišavaju se reakcije nakon razgovora ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedina Konakovića...

ŠOKANTAN APEL IZ BRČKOG: “Ne daju mi da se izjašnjavam kao Bosanac, ovo je najpodjeljeniji grad u državi, SDA je izdala državu, a SDP...

“SDP je podijelio i svoje članove stranke po istom principu i na izborima ih kandiduje kao takve!! Nema nikakve šanse da kao takvi mogu...

ZA ŠTA SE SPREMA PREDSJEDNIK SRBIJE: Aleksandar Vučić donio odluku o povećanju broja specijalnih jedinica u Srbiji…

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić donio je odluku o organizovanoj dogradnji specijalnih snaga Vojske Srbije. Kako se navodi u dokumentu u koji je “Blic” imao uvid,...

DIPLOMATSKI SKANDAL U REŽIJI ZAMJENIKA MINISTRA ODBRANE BiH: Odbio se sastati sa britanskim ministrom zbog izjava o Dodiku…

Zamjenik ministra odbrane BiH Aleksandar Goganović odbio je da se sastane sa britanskim ministrom za Evropu Leejem Dohertyjem zbog njegove izjave da se tokom...