NOVE REAKCIJE NA ZABRANU PRELETA AVIONA SA RUSKIM ŠEFOM DIPLOMATIJE: “Moskva i Beograd moraju oštro odgovoriti”
Potpredsjednik gornjeg doma ruskog parlamenta Konstantin Kosačov smatra da odluka Bugarske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije da ne propuste avion ruskog ministra nije samostalna.

Iz Rusije stižu nove reakcije na zabranu preleta aviona s ruskim šefom diplomatije prema Srbiji, u koju je danas trebao stići u dvodnevnu posjetu.

“Moskva i Beograd moraju izuzetno oštro odgovoriti na zatvaranje zračnog prostora od susjeda Srbije za avion ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova”, izjavio je potpredsjednik gornjeg doma ruskog parlamenta Konstantin Kosačov.

On smatra da je ova odluka udar na Rusiju i Srbiju kao države.

“Reakcija će, nadam se, biti zajednička i krajnje oštra, u formatu ne samo diplomatskih protesta već i konkretnih praktičnih odgovora. To je bilo nepoštovanje”, napisao je zastupnik na Telegram kanalu.

Prema njegovom mišljenju, odluka Bugarske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije da ne propuste avion ruskog ministra nije samostalna.

“Sve tri zemlje su ulaskom u NATO izgubile suverenitet”, konstatirao je Kosačov.

Dodao je kako “NATO izravnom intervencijom u bilateralne poslove Rusije i Srbije pokušava zauzeti i podčiniti ostatak Europe”, rekao je.

“Sljedeća faza bit će širenje Saveza na cijeli svijet, gdje će Kina nakon Rusije postati strateški cilj broj dva”, dodao je ruski zastupnik, prenosi Index.hr.
Zadnje objave

5 Red Flags per Online Dating – Secondo Guys

Sarebbe il femmine sei appagante tramite il tuo servizi di incontri online quasi relazione prodotto? If you are online dating instead of...

Consejos simples para Informar Puede tener un pequeño virilidad

La forma de Reconocer Que eres No trabaja con Mucho allá abajo Pene ansiedad es increíble típico, y varios hombres parecen...

Iz SDA su odmah reagovali, ne kriju nezadovljstvo: “Sporazum HDZ-a i Osmorke preuranjen, SDP pozivamo da formira državnu vlast bez Dodika”

Iz Stranke demokratske akcije (SDA) poručili su da je potpisivanje sporazuma o formiranju vlasti između HDZ-a BiH i Osmorke preuranjeno u trenutku kada nije...

OBJAVLJEN I NJEGOV TEKST: Pročitajte šta piše u sporazumu koji su danas potpisali Dragan Čović i Nermin Nikšić…

Nakon potpisivanja sporazuma, pomenute stranke će krenuti u formiranje vlasti na federalnom, a zatim vjerovatno i na državnom nivou. U zgradi Parlamentar Bosne i Hercegovine...

OSMORKA I HDZ BiH POTPISALI KOALICIONI SPORAZUM: “Neka nam je sa srećom”

Riječ je o sporazumu programske koalicije u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za predstojeći četverogodišnji mandat koji predstavlja okvir za buduće djelovanje, odnosno, temelj buduće...