Nova predsjednica Slovenije poručila Hrvatskoj, puno se miješate u BiH
Novoizabrana slovenačka predsjednica Nataša Pirc Musar je rekla da se Hrvatska previše miješa u ono što se događa u Bosni i Hercegovini.

Kako prenosi STA rekla je da je najviše brine odnos Srbije i samoproglašenog Kosova, tako da će turneja Zapadnim Balkanom vjerojatno biti njeno prvo putovanje.

“Naravno, ne zaboravljam Hrvatsku, ali ona je malo previše umiješana u ono što se događa u BiH, u kojoj će se strasti morati malo smiriti”, kazala je Pirc Musar.

Istakla je da želi nastaviti s procesom Brdo-Brijuni i da to ne bude samo jedan sastanak godišnje.

“Želim da sudionici preuzmu neke obaveze s ciljem da Zapadni Balkan što prije postane dio ujedinjene Evrope”, rekla je novoizabrana predsjednica Slovenije.

Pirc Musar je najavila da će se javnosti obraćati kada to bude potrebno, ali kaže da se ne planira svakodnevno uplitati u dnevnu politiku.

Nataša Pirc Musar je nezavisna kandidatkinja koja je u drugom krugu predsjedničkih izbora u nedjelju postala prva slovenačka predsjednica.

(N1)
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...