NIKŠIĆ ODGOVORIO IZETBEGOVIĆU: “Možda ga još boli što je Čović ignorisao njegov poziv na burek, a odazvao se na naš!”
Nikšić je u odgovoru Izetbegoviću poručio da “nisu jučer razgovarali predstavnici vjerskih zajednica nego delegacija Osmorke i delegacija SNSD”.

Lider SDP-a Nermin Nikšić odgovorio je na današnju izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića kada je sarkastično poručio da se “muslimani odazvali na sastanak u alkoholnoj destileriji”.

Izetbegović je istakao kako fragmentiran probosanski blok omogućava destruktivnim političkim snagama (SNSD i HDZ) veću kontrolu u zakonodavnim tijelima.

“I da uvjetovanjem prilikom formiranja vlasti i njenom funkcioniranju ostvare dominaciju i naprave pomak u ostvarivanju interesa koji su u suprotnosti sa interesima BiH. Takvu poziciju najbolje ilustruje izjava lidera SNSD-a koji je najavio da će blok Srbi-Hrvati odlučivati ko će u vlast, a da to neće biti, kako to on kaže, muslimani. Jučer smo vidjeli jedan sastanak u njegovoj alkoholnoj, vinskoj destileriji kojoj su se muslimani odazvali”, rekao je predsjednik SDA.

Nikšić je u odgovoru Izetbegoviću poručio da “nisu jučer razgovarali predstavnici vjerskih zajednica nego delegacija Osmorke i delegacija SNSD”.

“Baš mi je žao što smo povrijedili vjerska osjećanja lidera SDA pa su se, kako kaže, ‘Muslimani odazvali sastanku u vinskoj destileriji’ sa delegacijom SNSD-a. Poznato je njemu da nisu jučer razgovarali predstavnici vjerskih zajednica nego delegacija Osmorke i delegacija SNSD.

Neću ga uopšte podsjećati da je većina sastanaka nas dvojice bila u restoranu, niti gdje se on sve i s kim sastajao. Možda ga još uvijek boli, pa neću da otvaram stare rane, što je Dragan Čović izignorisao njegov poziv na burek, a odazvao se na naš i došao u Konjic.

Nije problem gospodine Izetbegoviću gdje smo se sastajali ni vi, ni mi. Sve je to dio naše svakodnevnice. Problem je šta smo dogovarali na tim mjestima i kakve su posljedice. Vi ste u raznim restoranima na puno toga pristajali, čak na licu mjesta potpisali, a onda se nečeg sjetili pa izvršili, a znali ste i zaboraviti pa pogaziti svoj potpis i obećanje.

Nama ne smeta da razgovaramo u Sarajevu, Mostaru, Konjicu, Banja Luci ili bilo kojem drugom mjestu. Sve je to Bosna i Hercegovina i u svakom njenom mjestu se osjećamo svoji na svome.

Puno je važnije šta se dogovorimo, a kad se dogovorimo onda dogovor potpišemo u institucijama Bosne i Hercegovine, a posebno onda svi održimo riječ i realiziramo potpisano.

Vaš pokušaj da nas uvrijedite svojom izjavom u stvari pokazuje da je sporazum dobar, u protivnom bi nas prozivali da smo izdali državu, a ne vjeru. Znate vi vrlo dobro da mi nikada ne bi pristali na bilo šta što bi ugrozilo Bosnu i Hercegovinu i njene građane.

Moram vas razočarati nije to niko od partnera ni tražio od nas. Naravno da se nećemo nikada složiti kad je u pitanju vjera i njeno korištenje u političke svrhe. Iskreni vjernici moraju biti dobri ljudi. Oni ne kradu, ne lažu, ne traže u vjeri opravdanje za svoj kriminal.

Ne pristajem na matricu “neka naših makar i lopova” ili na onu kojom su mene pokušavali uvjeriti kako “nije haram uzeti novac kad ti neko sam nudi, već da je haram tražiti”.

Krajnje je vrijeme da se u Bosni i Hercegovini prestanemo dijeliti na pravovjerne i one koji to nisu. Vrijeme je da pružimo ruku jedni drugima, da ostavimo iza sebe svađe, podjele i sukobe. Da se okrenemo budućnosti.

Svaki i najmanji iskorak ka boljem, ugodnijem, sigurnijem životu i okruženju u našoj zemlji, svako poboljšanje koje vrati nadu bilo kojem našem čovjeku da će biti bolje, šansa je za opstanak Bosne i Hercegovine, naše domovine.

Ako će ti dogovori pomoći da naši ljudi koji su se spakirali umjesto da odu ostanu ovdje, a posebno da se naša djeca vrate u svoju zemlju vjerujte dat ćemo sve od sebe.

Na kraju, ako bi to značilo da SDP treba ostati u opoziciji, pristao bih istog trena. Pa zašto je onda problem da SDA ode u opoziciju. To je najviše što trenutno možete uraditi za svoju zemlju”, poručio je putem Facebooka Nikšić.

(SB)
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...