Nešto “opasno” se sprema u BiH – Mehmedović upozorava: Đoković je stavljen u funkciju Vučićeve politike, ne može „Serbia Open“ biti u BiH i u Banjaluci!
Serbia Open u Banja Luci nije sport već nešto puno opasnije, poručuje Šemsudin Mehmedović

Zastupnik SDA u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, Šemsudin Mehmedović, reagirao je na najavu iz Srbije da će se u Banjoj Luci odigrati teniski turnir “Serbia Open”, na kojem će igrati i jedan od najboljih tenisera svijeta – Novak Đoković.

Podsjetimo, iz ATP-a je prošle sedmice stigla potvrda da će Banja Luka Open biti zamjena za Serbia Open koji se održavao u Beogradu. Bosna i Hercegovina će po prvi put biti organizator ovakve vrste turnira.

Reakciju Šemsudina Mehmedovića prenosimo u cijelosti:

– U detaljima je problem! Serbia Open u Banja Luci nije sport već nešto puno opasnije. Neka nam ne pokušavaju to prodati pod sport. Šta mislite da Vučić zbog renoviranja preseli svoj kabinet u Banja Luku, i Vulin isto zbog renoviranja kancelarije BIA u Banja Luku?

Svaka čast Đokoviću kao sportisti, ali je stavljen u funkciju „srpskog sveta“ i „velike Srbije“: Ne može „Serbia Open“ biti u BiH i biti u Banja Luci – shvata li Đoković kakva je to poruka. Nije više Open Balkan, već se otvoreno stavlja do znanja da je Open Balkan jednako „Serbia Open“.

Ovo su vrlo opasne poruke. Đoković je stavljen u funkciju Vučićeve politike. Sve pod plaštom sporta.

To je kao Wimbledon u Hong Kongu ili na Krimu, US Open u Tajvanu ili na Krimu, French Open u Berlinu …

Ne bi me čudilo da Schmidt, Vučić i Dodik zajedno svečano otvore Serbia Open u Banja Luci – napisao je Mehmedović na Facebooku.

(Oslobodjenje)
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...