NEŠIĆ O RAZLAZU S DODIKOM: “Uradio je sve da nam pocijepa stranku!”
“Pomogli smo im da pobijede na opštim izborima, a zauzvrat smo dobili direktno miješanje u unutarstranačke stvari, cijepanje stranke i udar na razvoj Prijedora”, riječi su kojima je predsjednik DNS-a Nenad Nešić opisao odnose s dugogodišnjim partnerom.

Nakon sjednice predsjedništva DNS, na kojoj je odlučeno da ova stranka istupi iz vladajuće koalicije Nešić je istakao da je “Demokratski narodni savez od svog nastanka lojalan građanima i Republici Srpskoj”, te da je on na čelo te stranke došao ” iz iskrenog uvjerenja da je političkom životu potrebna nova energija, nov impuls i drugačiji pristup”, piše banjalučki portal Srpskainfo..

– Politički život Republike Srpske traži normalnu političku konkurenciju i zdrava koaliciona partnerstva.DNS je dao ključan doprinos za zajedničke rezultate na izborima za Predsjednika Republike i člana Predsjedništva BiH.

Kao odgovor DNS je dobio direktno mješanje u njene unutrašnje stvari, cijepanje stranke i udar na razvoj Prijedora blokadom funkcionisanja po svemu najbolje lokalne samouprave u Republici Srpskoj. U takvom stanju sam preuzeo DNS – rekao je Nešić.

On je dodao da je pred ovu stranku stavljen izbor koji jedino DNS na političkoj sceni ima snagu da odbije.

– Stavljeni smo pred izbor: da naša uvjerenja trgujemo za funkcije. Takvoj politici je došao kraj.Građani Republike Srpske zaslužuju pošteniji i odgovorniji odnos prema njihovom interesu i zaslužuju promjene u načinu na koji politika ovdje funkcioniše – rekao je Nešić i dodao da će odgovore na sva pitanja DNS “dati na terenu”.

– Već 16. novembra ujutru svi će shvatiti koliko je DNS promijenila Srpsku – poručio je predsjednik stranke koja je danas, nakon 20 godina saradnje, raskinula koaliciju sa SNSD.

Podsjetimo, Predsjedništvo DNS-a odlučilo je danas stranka istupi iz koalicije na nivou Republike Srpske i BiH, te obavezlao poslanika DNS u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, da istupi iz kluba poslanika u kojem je do sada djelovao.

Dakle, predsjednik stranke Nenad Nešić će napustiti Srpski klub, u kojem je do sada bio zajedno sa Jakovom Galićem i liderom Ujedinjene Srpske Nenadom Stevandićem.

I delegat DNS u Domu naroda Federacije BiH, trebalo bi da se povinuje stranačkoj disciplini i da, kako je odlučeno, “istupi iz dosadašnje koalicije”. To znači da bi Nikica Bosnić iz Drvara uskoro trbalo da napusti Srpski klub u Domu naroda Federacije BiH.

I Nešić i Bosnić će, kako se navodi u odluci Predsjedništva DNS “ubuduće djelovati u skladu sa odlukama organa DNS-a, štiteći srpskog naroda”.

– Klub poslanika DNS u Narodnoj skupštini republike Srpske će djelovati u skladu sa stavovima predsjednika i Predsjedništva DNS po svakom pitanju, a vodeći računa o intersima Republike Srpske i srpskog naroda – navodi se uodluci Predsjedništva DNS.
Zadnje objave

ĆAMIL DURAKOVIĆ DOŠAO NA SVOJE: “Akcija SIPA-e u Srebrenici dokaz je da…”

Ćamil Duraković, nosilac liste “Moja adresa Srebrenica“ na proteklim lokalnim izborima u BiH, za Anadolu Agency (AA) je naglasio da jutrošnja akcija pripadnika Državne...

Sjećate se kako je nana Fata prozvala Ramiza Salkića za krajnje nemoralnu ponudu?!?

Gostujući svojedobno na FACE TV, nana Fata ozbznanila je kao joj je potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić nudio da zemlja svoju proda i da...

BIO JEDNOM JEDAN SDP: Miro Lazović pisao o lakrdiji svoje bivše partije

Povodom uloge članova Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine u izbornim prevarama u Srebrenici, oglasio se i bivši zvaničnik te stranke Miro Lazović. Lazović je...

NANA NIMETA JAHIĆ PREMINULA U 99. GODINI: BILA JE SUPRUGA POSLJEDNJEG BOSANSKOG KADIJE

U Sarajevu je u 99. godini preminula Nimeta Jahić, supruga posljednjeg bosanskog kadije. Nana Nimeta, rođena je 6. oktobra 1922. godine u Prizrenu, u porodici...

STANIVUKOVIĆ OTKRIVA; “POKUŠAVALI SU DA ME KUPE”: Evo šta mu je poznati političar nudio da napusti PDP

Uz narodnu mudrost “U dobru se ne uzvisi, a u zlu se ne ponizi”, mladi gradonačelnik je poručio da Stevandić nije jedini koji mu...