NERVOZA LAŽNOG VOĐE OPOZICIJE: Ovo su razlozi Vukanovićeve pobune protiv Mijatovića
Trebalo je proći dva dana da dočekamo prvu reakciju na uvjete koje je opoziciji u bh. entitetu Republika Srpska dao potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović.

Trebalo je proći dva dana da dočekamo prvu reakciju na uvjete koje je opoziciji u bh. entitetu Republika Srpska dao potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović, piše portal Ljudski.

Mijatović je, podsjetimo, poručio kako upravo opozicija u RS-u već 5 izbora isporučuje SNSD-u sve što Milorad Dodik poželi.

Pokret za Državu spreman je da glasa za opozicionog kandidata za Dom naroda BiH ukoliko sve stranke “opozicije” potpišu sljedećih pet rečenica:

-Bosna i Hercegovina je nezavisna i suverena država, i nikada nećemo pokretati pitanje nezavisnosti Republike Srpske.

-Glavni grad države BiH je Sarajevo i radićemo u interesu naše države, a nikako u interesu susjednih država.

-Radićemo na članstvu u NATO savezu jer time omogućavamo mir i stabilnost u našoj državi i regionu.

-U Srebrenici je počinjen genocid što je i potvrđeno presudama Međunarodnog suda u Hagu i radićemo svi zajedno da se više nikada nikome ne dogodi.

-Osuđujemo agresiju Ruske Federacije na nezavisnu državu Ukrajinu, poručio je Mijatović.

Dakle, opozicione stranke su se samo trebale složiti oko ovih 5 rečenica i imali bi “ruke” Pokreta za Državu i na taj način bi blokirali Dodikov SNSD.

Da Mijatovićeve riječi nisu bile puka floskula potvrdio je zastupnik u NSRS-u Nebojša Vukanović.

Vukanović je kazao da ne želi potpisati Mijatovićeve uvjete jer ne vjeruje čovjeku koji je bio šef kabineta bivšeg premijera RS-a Aleksandra Džombića, te, ni manje ni više – jer je Mijatovićev otac bio Dodikov vozač u vrijeme osnivanja SNSD-a.

Naravno, sve navedeno uopće nema veze s razlozima ovakve Vukanovićeve reakcije.

Naime, možda bi se bivši omiljeni opozicioni političar Bošnjaka u Federaciji BiH i složio s nekim od navedenih uvjeta, ali preko jednoga nikako ne može preći.

Nebojša Vukanović je ovako reagirao ponajviše jer ne priznaje genocid u Srebrenici, te baš kao i Milorad Dodik najveći pokolj od Drugog svjetskog rata na ovamo naziva “strašnim zločinom”.

Nisu se Vukanović i Mijatović ni u putu sreli. A kako bi se i sreli, kada Trebinjac propagira litije u Crnoj Gori i baš kao Jelena Trivić i Draško Stanivuković, simpatizira četnički pokret, dok u isto vrijeme Banjalučanin upire i rukama i nogama ne bi li posrnulom Gradu na Vrbasu vratio stari sjaj, podsjećajući na slavnu antifašističku prošlost svih naroda i narodnosti, ponosno noseći zastavu Bosne i Hercegovine.

No, ni to nije sve. Vukanović kaže da Mijatović s pet zastupnika Pokreta za Državu ne može ucjenjivati opoziciju koja ima 25 zastupnika!? Da, dobro ste pročitali. Vukanovićeva lista u NSRS-u ima tri zastupnika, a on se ovakvim izjavama predstavlja bezmalo kao vođa opozicije, ili u najmanju ruku kao trbuhozborac onoga što je ostalo od opozicije u RS-u.

Takav Vukanovićev nastup neodoljivo podsjeća na Elmedina Konakovića, predsjednika Naroda i pravde, koji također ima ambiciju postati nekrunisani kralj Trojke, a u zadnje vrijeme i Osmorke. S razlikom što je Vukanović neka vrsta Konakovića, ali za siromašne, piše portal Ljudski.
Zadnje objave

5 Red Flags per Online Dating – Secondo Guys

Sarebbe il femmine sei appagante tramite il tuo servizi di incontri online quasi relazione prodotto? If you are online dating instead of...

Consejos simples para Informar Puede tener un pequeño virilidad

La forma de Reconocer Que eres No trabaja con Mucho allá abajo Pene ansiedad es increíble típico, y varios hombres parecen...

Iz SDA su odmah reagovali, ne kriju nezadovljstvo: “Sporazum HDZ-a i Osmorke preuranjen, SDP pozivamo da formira državnu vlast bez Dodika”

Iz Stranke demokratske akcije (SDA) poručili su da je potpisivanje sporazuma o formiranju vlasti između HDZ-a BiH i Osmorke preuranjeno u trenutku kada nije...

OBJAVLJEN I NJEGOV TEKST: Pročitajte šta piše u sporazumu koji su danas potpisali Dragan Čović i Nermin Nikšić…

Nakon potpisivanja sporazuma, pomenute stranke će krenuti u formiranje vlasti na federalnom, a zatim vjerovatno i na državnom nivou. U zgradi Parlamentar Bosne i Hercegovine...

OSMORKA I HDZ BiH POTPISALI KOALICIONI SPORAZUM: “Neka nam je sa srećom”

Riječ je o sporazumu programske koalicije u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za predstojeći četverogodišnji mandat koji predstavlja okvir za buduće djelovanje, odnosno, temelj buduće...