NERVOZA LAŽNOG VOĐE OPOZICIJE: Ovo su razlozi Vukanovićeve pobune protiv Mijatovića
Trebalo je proći dva dana da dočekamo prvu reakciju na uvjete koje je opoziciji u bh. entitetu Republika Srpska dao potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović.

Trebalo je proći dva dana da dočekamo prvu reakciju na uvjete koje je opoziciji u bh. entitetu Republika Srpska dao potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović, piše portal Ljudski.

Mijatović je, podsjetimo, poručio kako upravo opozicija u RS-u već 5 izbora isporučuje SNSD-u sve što Milorad Dodik poželi.

Pokret za Državu spreman je da glasa za opozicionog kandidata za Dom naroda BiH ukoliko sve stranke “opozicije” potpišu sljedećih pet rečenica:

-Bosna i Hercegovina je nezavisna i suverena država, i nikada nećemo pokretati pitanje nezavisnosti Republike Srpske.

-Glavni grad države BiH je Sarajevo i radićemo u interesu naše države, a nikako u interesu susjednih država.

-Radićemo na članstvu u NATO savezu jer time omogućavamo mir i stabilnost u našoj državi i regionu.

-U Srebrenici je počinjen genocid što je i potvrđeno presudama Međunarodnog suda u Hagu i radićemo svi zajedno da se više nikada nikome ne dogodi.

-Osuđujemo agresiju Ruske Federacije na nezavisnu državu Ukrajinu, poručio je Mijatović.

Dakle, opozicione stranke su se samo trebale složiti oko ovih 5 rečenica i imali bi “ruke” Pokreta za Državu i na taj način bi blokirali Dodikov SNSD.

Da Mijatovićeve riječi nisu bile puka floskula potvrdio je zastupnik u NSRS-u Nebojša Vukanović.

Vukanović je kazao da ne želi potpisati Mijatovićeve uvjete jer ne vjeruje čovjeku koji je bio šef kabineta bivšeg premijera RS-a Aleksandra Džombića, te, ni manje ni više – jer je Mijatovićev otac bio Dodikov vozač u vrijeme osnivanja SNSD-a.

Naravno, sve navedeno uopće nema veze s razlozima ovakve Vukanovićeve reakcije.

Naime, možda bi se bivši omiljeni opozicioni političar Bošnjaka u Federaciji BiH i složio s nekim od navedenih uvjeta, ali preko jednoga nikako ne može preći.

Nebojša Vukanović je ovako reagirao ponajviše jer ne priznaje genocid u Srebrenici, te baš kao i Milorad Dodik najveći pokolj od Drugog svjetskog rata na ovamo naziva “strašnim zločinom”.

Nisu se Vukanović i Mijatović ni u putu sreli. A kako bi se i sreli, kada Trebinjac propagira litije u Crnoj Gori i baš kao Jelena Trivić i Draško Stanivuković, simpatizira četnički pokret, dok u isto vrijeme Banjalučanin upire i rukama i nogama ne bi li posrnulom Gradu na Vrbasu vratio stari sjaj, podsjećajući na slavnu antifašističku prošlost svih naroda i narodnosti, ponosno noseći zastavu Bosne i Hercegovine.

No, ni to nije sve. Vukanović kaže da Mijatović s pet zastupnika Pokreta za Državu ne može ucjenjivati opoziciju koja ima 25 zastupnika!? Da, dobro ste pročitali. Vukanovićeva lista u NSRS-u ima tri zastupnika, a on se ovakvim izjavama predstavlja bezmalo kao vođa opozicije, ili u najmanju ruku kao trbuhozborac onoga što je ostalo od opozicije u RS-u.

Takav Vukanovićev nastup neodoljivo podsjeća na Elmedina Konakovića, predsjednika Naroda i pravde, koji također ima ambiciju postati nekrunisani kralj Trojke, a u zadnje vrijeme i Osmorke. S razlikom što je Vukanović neka vrsta Konakovića, ali za siromašne, piše portal Ljudski.
Zadnje objave

ELMEDIN KONAKOVIĆ IZ ANKARE: “Mislim da smo jedna od zemalja sa najvećim brojem spasilaca, biće vremena da se podvuče linija…”

(…) i da pregledamo koliko smo administrativno ispoštovali okvirni Zakon o zaštiti i spasavanju.” Ponosan je na sve Bosance i Hercegovce koji su ovih dana...

IVICA PULJIĆ, IZ WASHINGTONA: „Blinken sigurno ne bi razgovarao s Biserom Turković…“

State Department je ubrzo objavio i zvanično saopćenje nakon telefonskog razgovora. Ne stišavaju se reakcije nakon razgovora ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedina Konakovića...

ŠOKANTAN APEL IZ BRČKOG: “Ne daju mi da se izjašnjavam kao Bosanac, ovo je najpodjeljeniji grad u državi, SDA je izdala državu, a SDP...

“SDP je podijelio i svoje članove stranke po istom principu i na izborima ih kandiduje kao takve!! Nema nikakve šanse da kao takvi mogu...

ZA ŠTA SE SPREMA PREDSJEDNIK SRBIJE: Aleksandar Vučić donio odluku o povećanju broja specijalnih jedinica u Srbiji…

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić donio je odluku o organizovanoj dogradnji specijalnih snaga Vojske Srbije. Kako se navodi u dokumentu u koji je “Blic” imao uvid,...

DIPLOMATSKI SKANDAL U REŽIJI ZAMJENIKA MINISTRA ODBRANE BiH: Odbio se sastati sa britanskim ministrom zbog izjava o Dodiku…

Zamjenik ministra odbrane BiH Aleksandar Goganović odbio je da se sastane sa britanskim ministrom za Evropu Leejem Dohertyjem zbog njegove izjave da se tokom...