NERMIN NIKŠIĆ NAKON SASTANKA U BANJOJ LUCI: “Prozivaju nas, pitaju šta smo Dodiku dali za komad vlasti? Ako je izdaja ostaviti svađe, sukobe, podjele…”
“Građani Bosne i Hercegovine zaslužuju vlast koja će se boriti i raditi kako bi svima bilo bolje. Svi smo mi Bosna i Hercegovina, sa entitetima, distriktom, kantonima, gradovima i opštinama, a najprije tri naroda, a jedna duša”, kaže Nikšić.

Nakon različitih i burnih reakcija na današnje dogovore u Banjoj Luci između “Osmorke”, HDZ-a i SNSD-a oko formiranja državne vlasti, lider SDP-a BiH Nermin Nikšić obratio se javnosti putem svog Facebook profila, odgovarajući na pitanje – jesmo li izdajnici?

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Kažu mi, moraš nešto napisati u vezi sastanka. Imaju snimljene izjave, branim se. Kažu, prozivaju vas da ste izdajnici, da ste popustili, pitaju na šta ste pristali, šta ste dali Dodiku za komad vlasti?

Kako odgovoriti onima koji ne žele ni da čuju ni da vide, treba li se njima pravdati? Za njih smo izdajnici i tu nema pomoći. Oni imaju svoje istine. Do njih argumenti ne dopiru. A opet nisu svi botovi, ima i onih koji zaslužuju da čuju istinu.

Ovako vam stvari stoje:

Ako smo izdajnici zato što će Vijeće ministara biti formirano na osnovu smjernica i principa za njegovo formiranje, neka smo.

Ako je izdaja usvajanje budžeta sa novcem za plate vojnika, policije, granične policije, onda priznajem, jesmo, izdali smo.

Ako je izdaja rad na evropskim integracijama, vladavini zakona, ekonomiji, zaštiti domaće proizvodnje, izdali smo, prozivajte.

Ako je izdaja dogovor da operativno radimo na svakom investicionom projektu u skladu sa ustavnim i zakonskim nadležnostima svakog nivoa vlasti, šta da kažem, nema opravdanja, izdajnici smo.

Ako je izdaja ostaviti svađe, sukobe, podjele iza sebe i dogovarati saradnju, uz mogućnost zajedničkih investicija entitetskih vlada, pa i formiranja zajedničke firme za investiranje u energetski sektor, ne mogu si pomoći, izdajnik sam.

Da, spreman sam za botove biti izdajnik najveći, otrpit ću sve i učiniti sve što mogu da vratimo nadu našim ljudima, da se raspakuju kako bi ostali u svojoj zemlji, umjesto da se pakuju i odlaze.

Nema alternative razgovoru i dogovaranju. Danima ćemo razgovarati da neko pitanje riješimo.

Građani Bosne i Hercegovine zaslužuju vlast koja će se boriti i raditi kako bi svima bilo bolje. Svi smo mi Bosna i Hercegovina, sa entitetima, distriktom, kantonima, gradovima i opštinama, a najprije tri naroda, a jedna duša”, zaključio je Nikšić. Facebooku.
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...