NERMIN NIKŠIĆ NAKON SASTANKA U BANJOJ LUCI: “Prozivaju nas, pitaju šta smo Dodiku dali za komad vlasti? Ako je izdaja ostaviti svađe, sukobe, podjele…”
“Građani Bosne i Hercegovine zaslužuju vlast koja će se boriti i raditi kako bi svima bilo bolje. Svi smo mi Bosna i Hercegovina, sa entitetima, distriktom, kantonima, gradovima i opštinama, a najprije tri naroda, a jedna duša”, kaže Nikšić.

Nakon različitih i burnih reakcija na današnje dogovore u Banjoj Luci između “Osmorke”, HDZ-a i SNSD-a oko formiranja državne vlasti, lider SDP-a BiH Nermin Nikšić obratio se javnosti putem svog Facebook profila, odgovarajući na pitanje – jesmo li izdajnici?

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Kažu mi, moraš nešto napisati u vezi sastanka. Imaju snimljene izjave, branim se. Kažu, prozivaju vas da ste izdajnici, da ste popustili, pitaju na šta ste pristali, šta ste dali Dodiku za komad vlasti?

Kako odgovoriti onima koji ne žele ni da čuju ni da vide, treba li se njima pravdati? Za njih smo izdajnici i tu nema pomoći. Oni imaju svoje istine. Do njih argumenti ne dopiru. A opet nisu svi botovi, ima i onih koji zaslužuju da čuju istinu.

Ovako vam stvari stoje:

Ako smo izdajnici zato što će Vijeće ministara biti formirano na osnovu smjernica i principa za njegovo formiranje, neka smo.

Ako je izdaja usvajanje budžeta sa novcem za plate vojnika, policije, granične policije, onda priznajem, jesmo, izdali smo.

Ako je izdaja rad na evropskim integracijama, vladavini zakona, ekonomiji, zaštiti domaće proizvodnje, izdali smo, prozivajte.

Ako je izdaja dogovor da operativno radimo na svakom investicionom projektu u skladu sa ustavnim i zakonskim nadležnostima svakog nivoa vlasti, šta da kažem, nema opravdanja, izdajnici smo.

Ako je izdaja ostaviti svađe, sukobe, podjele iza sebe i dogovarati saradnju, uz mogućnost zajedničkih investicija entitetskih vlada, pa i formiranja zajedničke firme za investiranje u energetski sektor, ne mogu si pomoći, izdajnik sam.

Da, spreman sam za botove biti izdajnik najveći, otrpit ću sve i učiniti sve što mogu da vratimo nadu našim ljudima, da se raspakuju kako bi ostali u svojoj zemlji, umjesto da se pakuju i odlaze.

Nema alternative razgovoru i dogovaranju. Danima ćemo razgovarati da neko pitanje riješimo.

Građani Bosne i Hercegovine zaslužuju vlast koja će se boriti i raditi kako bi svima bilo bolje. Svi smo mi Bosna i Hercegovina, sa entitetima, distriktom, kantonima, gradovima i opštinama, a najprije tri naroda, a jedna duša”, zaključio je Nikšić. Facebooku.
Zadnje objave

ELMEDIN KONAKOVIĆ IZ ANKARE: “Mislim da smo jedna od zemalja sa najvećim brojem spasilaca, biće vremena da se podvuče linija…”

(…) i da pregledamo koliko smo administrativno ispoštovali okvirni Zakon o zaštiti i spasavanju.” Ponosan je na sve Bosance i Hercegovce koji su ovih dana...

IVICA PULJIĆ, IZ WASHINGTONA: „Blinken sigurno ne bi razgovarao s Biserom Turković…“

State Department je ubrzo objavio i zvanično saopćenje nakon telefonskog razgovora. Ne stišavaju se reakcije nakon razgovora ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedina Konakovića...

ŠOKANTAN APEL IZ BRČKOG: “Ne daju mi da se izjašnjavam kao Bosanac, ovo je najpodjeljeniji grad u državi, SDA je izdala državu, a SDP...

“SDP je podijelio i svoje članove stranke po istom principu i na izborima ih kandiduje kao takve!! Nema nikakve šanse da kao takvi mogu...

ZA ŠTA SE SPREMA PREDSJEDNIK SRBIJE: Aleksandar Vučić donio odluku o povećanju broja specijalnih jedinica u Srbiji…

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić donio je odluku o organizovanoj dogradnji specijalnih snaga Vojske Srbije. Kako se navodi u dokumentu u koji je “Blic” imao uvid,...

DIPLOMATSKI SKANDAL U REŽIJI ZAMJENIKA MINISTRA ODBRANE BiH: Odbio se sastati sa britanskim ministrom zbog izjava o Dodiku…

Zamjenik ministra odbrane BiH Aleksandar Goganović odbio je da se sastane sa britanskim ministrom za Evropu Leejem Dohertyjem zbog njegove izjave da se tokom...