NEOČEKIVANI PODACI: Pokret za državu mobilizirao bh. dijasporu, napravljen prvi korak ka preokretu u Republici Srpskoj
No, ovo je tek prvi korak ka jedinstvenom cilju, a on je jasan-što veći broj probosanskih zastupnika u parlamentu bh. entiteta Republika Srpska, čiji će glasovi onemogućiti daljnje rastakanje države i biti jedinstveni u odbrani nacionalnih intresa.

Gotovo 90.000 državljana Bosne i Hercegovine u iseljeništvu prijavilo se za glasanje na oktobarskim izborima u Bosni i Hercegovini, potvrđeno je za Ljudski.ba.

Rezultat je to opće mobilizacije Pokreta za Državu, političkih partija i nezavisnih kandidata koji su mjeseceima obilazili državljane BiH od Norveške, Švedske, Njemačke, Austrije, sve do Amerike.

Rezultat je to dvostruko veći od onog na proteklim izborima, a najvažnije od svega da ovoga puta obavještajne službe iz susjednih zemalja neće biti u mogućnosti fiktivnim glasovima iz mesnica i trgovina krojiti izbornu volju građana Bosne i Hercegovine, što se svakako može zahvaliti i promjenama koje je uvela Centralna izborna komisija BiH.

No, ovo je tek prvi korak ka jedinstvenom cilju, a on je jasan-što veći broj probosanskih zastupnika u parlamentu bh. entiteta Republika Srpska, čiji će glasovi onemogućiti daljnje rastakanje države i biti jedinstveni u odbrani nacionalnih intresa.

Povodom svega oglasio se i Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH.

„Hvala svim našim sugrađanima koji su se registrovali, pokazali ste veći patriotizam nego cijela politička scena u BiH. Hvala velikoj mreži naših prijatelja, saradnika koji su 75 dana ostavili svoje obaveze, porodice i registrovali ljude širom svijeta svaki dan.

Uspjeli smo da iskreiramo ogromnu mrežu Bosanaca i Hercegovaca koji će nastaviti da rade i koji će sada samo dizati lestvicu broja registrovanih iz ciklusa u ciklus. Želim se javno zahvaliti svim ljudima u CIK-u BiH, uz sve probleme, nedostatak budžata i ostale peripetije, ogroman iskorak je napravljen i u startu su smanjene zloupotrebe izbornog procesa koje su dolazile iz susedne Hrvatske Srbije.

Broj registrovanih mi je poznat i za mene je sjajan, neću ga saopštiti prije nego CIK BiH zvanično ne verifikuje , ali mogu samo reći da od danas bez dileme Pokret za državu postaje nezaobilazan politički faktor u entitetu Republika Srpska, više ništa neće biti isto nakon oktobra.

Slijedi nam još puno posla, da svi koji su se registrovali glasaju, i poslednja faza da oni koji to nisu, dođu na dan izbora u domovinu i glasaju.

Plan nam je da za one koji se nisu registrovali organizujemo prijevoz i da preko 10.000 naših građana na dan izbora izvedemo na glasačka mjesta, uskoro krećemo sa organizacijom te aktivnosti preko naših koordinatora“, poručio je jutros Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH, te dodao:

“Probudili smo nadu i probudili smo BiH, više će Pokret za državu imati glasova u inostranstvu nego pojedine parlamentarne stranke u entitetu Republika Srpska, postigli smo ono čega su se mnogi bojali.

Uz osmijeh, neka živi vječno naša jedina domovina dva puta rođena u antifašističkoj borbi”, poručio je Mijatović.

(SB)
Zadnje objave

5 Red Flags per Online Dating – Secondo Guys

Sarebbe il femmine sei appagante tramite il tuo servizi di incontri online quasi relazione prodotto? If you are online dating instead of...

Consejos simples para Informar Puede tener un pequeño virilidad

La forma de Reconocer Que eres No trabaja con Mucho allá abajo Pene ansiedad es increíble típico, y varios hombres parecen...

Iz SDA su odmah reagovali, ne kriju nezadovljstvo: “Sporazum HDZ-a i Osmorke preuranjen, SDP pozivamo da formira državnu vlast bez Dodika”

Iz Stranke demokratske akcije (SDA) poručili su da je potpisivanje sporazuma o formiranju vlasti između HDZ-a BiH i Osmorke preuranjeno u trenutku kada nije...

OBJAVLJEN I NJEGOV TEKST: Pročitajte šta piše u sporazumu koji su danas potpisali Dragan Čović i Nermin Nikšić…

Nakon potpisivanja sporazuma, pomenute stranke će krenuti u formiranje vlasti na federalnom, a zatim vjerovatno i na državnom nivou. U zgradi Parlamentar Bosne i Hercegovine...

OSMORKA I HDZ BiH POTPISALI KOALICIONI SPORAZUM: “Neka nam je sa srećom”

Riječ je o sporazumu programske koalicije u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za predstojeći četverogodišnji mandat koji predstavlja okvir za buduće djelovanje, odnosno, temelj buduće...