“Nek nam je sretno…!” / Ono što nisu puškom mogli osvojiti, Osmorka je dala na dlanu – Bravo Bošnjaci, konačno ste…

0
231

“Žao mi naših šehida, naše mladosti koja dade živote za ovu zemlju, a ovako im prokletnici vraćaju”, “Ko god je glasao za njih, dabogda im u kući bili…”, “Sarajlijice su glasale za petokolonaše i dezertere i nagovorili priglupe i naivne bošnje da izglasaju svoj kraj”, “Nikad mi države nećemo imati…”

Prije početka sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, zastupnik NSRS-a Nebojša Vukanović razgovarao je sa Nenadom Grkovićem, članom stranke Za pravdu i red.

U trenutku njihovog razgovora, ispred njih dvojice prošao je predsjednik DNS-a i novoizabrani ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić, a Vukanović ga je snimo kako mu maše.

Nakon što mu je povikao: “Ode ti s Dodikom. A ti reče treći put. Đe završi treći put?”, Nešić mu je odgovorio dizanjem tri prsta, što smo već objavili.

“Tri prsta diže, kao pravi Srbin”, kazao je Vukanović nakon toga.

Na Nešićevo dizanje tri prsta uslijedile su brojne reakcije na društvenim mrežama pa je tako federalni premijer na svom Facebooku objavio tu fotografiji i karatko poručio: “Sretno nam bilo…”, na što su uslijedile brojne reakcije i komementari njegovoh pratilaca.

“Umjesto univerzitetskog profesora Selme Cikotića, doveli nam Nešića. I to najavljuju kao neke promjene”, “Država je prodana, ono što nisu puškom mogli osvojiti osmorka je to dala na dlanu!!”, “Premijeru brani nam federalnu vladu, to nam je zadnja kota koja nije pala, ako izgubimo Federaciju onda trajno nema povratka ni na državni nivo zasigurno”, “Sjetva žetva”, “Nikad mi države nećemo imati kad nam državu vode nastavnici fizičkg odgoja, bravar, frizeri, automehaničar, stomatolozi itd. I svi su oni ministri a ne znaju odakle su šuplji pa tako dozvole da nam bude ministar sigurnosti čovjek koi kaže da za njega ne postoji država BiH ali voli pet hiljada staviti u džep od države BiH”, “Jedina država na svjetu u kojoj političari mogu poricat Ustav riječima i djelima, rušit‘ državu i ni za Šta ne snositi pravne posljedice i za to biti enormno plaćen od te države i nagrađen od nalogodavaca Srbije, Hrvatske, SAD i EU”…. tek je djelić komentara na Novalićevu objavu.

Istim povodom na društvenim mrežama se oglasio i Faruk Kapidžić, zastupnik SDA u Skupštini KS-a. On je uz fotofrafiju Nešića napisao: “Tri prsta za četiri godine sigurnosti. Bravo Bošnjaci, konačno ste skinuli režim! Hvala svima koji su glasali u oktobru za one prehrabre, prepoštene, preku…. palce, koji su glasali danas!” (jučer, op. pr).

I nakon Kapidžićeve objavu je uslijedila lavina komentara. U nastavku možete pročitati tek mali dio njih::

“Bosna otkako postoji uvijek je imala i izdajnike. A Bošnjaci otkako postoje imaju pamćenje ribe. Ne treba se uopšte živcirati, mi kao narod ništa i ne zaslužujemo. Žao mi naših šehida, naše mladosti koja dade živote za ovu zemlju, a ovako im prokletnici vraćaju”, “Ko god je glasao za njih, dabogda im u kući bili…”, “Ne smijete im pustiti FBiH. Ako uzmu, ode namjenska, a i ovo malo finansijske stabilnosti što imamo”, “Sarajlijice su glasale za petokolonaše i dezertere i nagovorili priglupe i naivne bošnje da izglasaju svoj kraj. Pa mrako tražili ste, evo vam ga”, “… kakav smo mi narod kad su nam postali izdajnici SDA i Bakir, a Čovic i Dodik ispadaju patriote ove države…”, “Teško je biti malouman, ali je duplo teže nama živjeti sa takvima. Teška sudbina”. “Tražili ste gledajte, Glasajte ponovo Dino, Nermin i ostali”…

(Oslobodjenje)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here