Nazire li se konačna odluka SDP-a u vezi četvrtog delegata? / Nikšićeva izjava nakon sastanka otkriva mnogo toga
Ovih dana ću obaviti razgovore sa partnerima u Federaciji BiH i vidjeti da li bi se Vijeće ministara BiH moglo napraviti bez SNSD-a ukoliko imamo dva delegata iz opozicionih stranaka u Parlamentu BiH. Ukoliko ne postoji ta varijanta, onda postaje kontraproduktivno da spaljujemo stavove Pokreta za državu, poručio je Nikšić

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH, komentarisao je današnji sastanak predstavnika opozicije iz RS-a sa predstavnicima SDP-a i Pokreta za Državu.

Potvrdio je riječi opozicionara kazavši kako je razgovor bio korektan, ali da na njemu ništa nije dogovoreno.

– Imali smo korektan razgovor. Pokušali smo račšistiti neke stvari, kada očekujete od nekoga da vas podrži onda nije fer i korektno da o tim ljudima govorite ružno i da ih nazivate plaćenicima, rekao je Nikšić.

Ističe da SDP-u predstoji donošenje teške odluke, te naglašava da nemaju prava izdati Pokret za državu. S obzirom da ljudi iz PzD-a, većinski, ne žele podržati ni SNSD ni opozicione kandidate, stvar bi mogla biti jasna.

– Odluka će biti na SDP-u, do srijede ćemo donijeti svoju odluku. Kada je u pitanju PzD, nemamo pravo izdati te ljude koji su dobili takav izborni rezultat. Sa druge strane, imamo druge posljedice koje se tiču formiranja vlasti i države. Neću davati lažna obećanja, pričao sam sa predstavnicima DF-a i Zelenih BiH, koji su kazali da ne postoji mogućnost da promijene svoje mišljenje i daju glas za opozicione političke partije u RS-u, kazao je on.

Rekao je kako opozicija ne želi podržati kandidata PzD-a, te da u tom smislu nije ništa dogovoreno.

Ključan bi, sudeći prema Nikšićevoj izjavi, mogao biti razgovor sa SDP-ovim partnerima u Federaciji BiH.

– Ovih dana ću obaviti razgovore sa partnerima u Federaciji BiH i vidjeti da li bi se Vijeće ministara BiH moglo napraviti bez SNSD-a ukoliko imamo dva delegata iz opozicionih stranaka u Parlamentu BiH. Ukoliko ne postoji ta varijanta, onda postaje kontraproduktivno da spaljujemo stavove Pokreta za državu, poručio je Nikšić.

S obzirom da, prema ranijim najavama iz te stranke, HDZ ne vidi realnu mogućnost u formiranju državne vlasti bez SNSD-a, izvjesno je kako će SNSD dobiti četvrtog delegata u Domu naroda PS BiH.

Nikšić je dodao kako će se SDP nositi sa odlukom koju donese, ma kakva god ona bila, a šta će ova stranka na kraju odlučiti saznat ćemo u predstojećim danima.
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...