Monsinjor doktor Franjo Topić kod Hadžifejzovića jako direktan: “Da je Bosna i Hercegovina nebitna, ne bi se otimali za nju! Nisam je htio napustiti ni kad su mi nudili”
Monsinjor doktor Franjo Topić gostovao je u Centralnom dnevniku na Face televiziji kod Senada Hadžifejzovića.

“Proživjeli smo teška vremena, epohalne promjene. Svaka stranka bi željela da ima 100% vlasti, a ako nema – onda je frustrirana.

Ne treba bježati od nacionalnog i vjerskog. Zajedništvo se stvara, ljude je lako razjedinjavati! Bilo je pokušaja da se cijela BiH kantonizira i to je najbolje rješenje!

BiH je komplikovana, mala zemlja, ali ima mnogo problema. Imamo tri nacije, tri svijeta: pravoslavni, islamski i katolički.

Da nije važna, ne bi se njome niko bavio. Ako nije mirna Bosna, neće biti mirna ni Evropa.
Imali smo rat, to je jedna od epohalnih promjena!

Ljudi odlaze i zbog negativnog mnijenja; bezbroj puta sam čuo ljude koji govore da im je ovdje loše!

Molitva kaže: “Daj mi Bože kako se služiti ovozemaljskim dobrima, da zaslužimo nebeska.” Nebo ne možemo zaslužiti bez rada, dobrih djela, dobrote.

S moralom je uvijek bio problem. Čovjek mora naći način da bude zadovoljan sobom, da drugima ne čini ono što ne želi da drugi njemu čine”, rekao je između ostalog Topić.

Pogledajte cijelo gostovanje.
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...