MILORAD DODIK U SVOM STILU: “Sve što je Alkalaj rekao u Vijeću sigurnosti UN-a o Christianu Schmidtu je…” (VIDEO)
Odlazeći član Predsjedništva Bosne i Hercegovine BiH Milorad Dodik govorio je večeras u Beogradu, a tokom svog govora dotaknuo se i obraćanja ambasadora BiH pri UN-u Svena Alkalaja pred Vijećem sigurnosti od prije dva dana.

Dodik se referirao na žestoke kritike koje je Alkalaj uputio na račun odluke izmjene Izbornog zakona BiH, koju je u izbornom danu nametnuo visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt.

“U onome što je Sven Alkalaj na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a govorio o Christianu Schmidtu ima dosta istine, odnosno istina je sve ono što je rekao o Schmidtu, ali trebao je da kaže da je to radio i ranijih godina, a ne samo u ovom slučaju koji dotiče ‘muslimane’”, rekao je Dodik za RTRS.

Potom se osvrnuo i na kritike Alkalajevog govora koje je iznio američki ambasador u Bosni i Hercegovini Michael Murphy.

“Onda je američki ambasador rekao da to nije državna politka BiH. Nije američki ambasador taj koji utvrđuje državnu politku BiH. To govori kako oni doživljavaju BiH”, poručio je Dodik.

Podsjećamo, prije sjednice Vijeća sigurnosti UN-a Dodik je uputio pismo predsjedavajućem Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija Haroldu Agyemanu, koji je inače ambasador Gane u UN-u.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik (SNSD) uputio je pismo predsjedavajućem Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija Haroldu Agyemanu, koji je inače ambasador Gane u UN-u.

“Stoga vas obavještavam da usljed unutrašnjih pravila i procedura, kojima su predviđene dužnosti i obaveze kolektivnog Predsjedništva Bosne i Hercegovine, nijedan predstavnik iz Bosne i Hercegovine trenutno nije ovlašten da iznosi izjave ispred bilo kojeg međunarodnog tijela ili foruma uime Bosne i Hercegovine, uključujući spomenuti sastanak”, istakao je Dodik.
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...