MILORAD DODIK PODGRIJAVA SITUACIJU: “Amerika i Britanija i njihovi trabanti poput Italije kreiraju atmosferu kršenja Rezolucije 1244 na Kosovu” (VIDEO)
Dodik je istakao da predstavnici RS neće dozvoliti da građani sa ličnim kartama Kosova ulaze u Bosnu i Hercegovinu, bez obzira što je nešto o tome dogovoreno u okviru Berlinskog procesa.

Predsjednik manjeg bh. entiteta RS Milorad Dodik izjavio je danas da će veoma brzo predstavnici entitetskih vlasti i Srbije pokušati da kreiraju zajednički nacionalni i narodni odgovor na pritiske i laži protiv srpskog naroda u Bosni i Hercegovini i na Kosovu i Metohiji.

Napomenuo je da je očigledno da stranci kreiraju atmosferu kršenja Rezolucije 1244 na Kosovu i Metohiji, prije svega zemlje Kvinte predvođene SAD i Velikom Britanijom, dok su ostale zemlje su trabanti, poput Italije i prate te politike jer ne žele da se sa njima kompromituju zbog “nekog Kosova i pozicije Srbije”.

“Zato je viljdivo da ini ‘bildaju’ mišiće i vlastima u Prištini sada silom nameću rješenja koja su neodrživa za srpsku nacionalnu zajednicu”, rekao je Dodik, prenosi Alternativna televizija.

Dodiku je drago što predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odlučno brani interese Srba na Kosovu i Metohiji.

Poslije kvalfikacija premijera Republike Kosovo Albina Kurtija na račun RS, Dodik je istakao da predstavnici RS-a neće dozvoliti da građani sa ličnim kartama Kosova ulaze u Bosnu i Hercegovinu, bez obzira što je nešto o tome dogovoreno u okviru Berlinskog procesa.

Dodik je podsjetio da RS ima više legitimiteta nego Kosovo, koje nije priznalo više od pola zamalja u UN.
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...