Milorad Dodik otkrio kada će biti formirana Vlada RS-a
– Dolazi nam teško vrijeme, ali Republika Srpska je spremna, poručio je

Novi predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je kazao kako će sutra uručiti mandat za premijera tog entiteta Radovanu Viškoviću.

Istakao je i kako će Vlada Republike Srpske biti formirana početkom decembra.

Tema razgovora na današnjim konsultacijama bila je utvrđivanje mandatara, te da su one bile opsežne.

– Na sastanku sa predstavnicima parlamentarnih stranaka, razgovarali smo i o politikama koje želimo da sprovodimo. Svi su uvjereni da dolazi teško vrijeme ekonomskih izazova. Republika Srpska je pripremljena na te izazove i nastavit će da sprovodi politike koje je do sada imala kao odgovor na njih, poručio je Dodik.

Na konsultacije je pozvao i predstavnike svih parlamentarnih stranaka, ali da se predstavnici tri opozicione partije nisu pojavili. Ocijenio je to neuvažavanjem institucije predsjednika.

– Ostat ću kao predsjednik veoma aktivan u realizaciji programskih načela Vlade RS, poručio je, te najavio uvođenje prakse da se jednom mjesečno održava sastanak sa Viškovićem i kolegijem Vlade.

Iskazao je zahvalnost onima koji su došli na konsultacije, rekavši da su na taj način dokazali da poštuju institucije RS-a.
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...