(Melo)drama u najavi?: Vučić se obraća javnosti o novom diplomatskom skandalu
Izbio je novi diplomatski skandal između Hrvatske i Srbije. Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić bez službene najave planirao je posjetiti Jasenovac i Pakrac. Reagirala je Hrvatska zabranivši mu ulazak u zemlju. Izazavalo je to lavinu reakcija – i u Hrvatskoj i u Srbiji.

“Mi kada god prelazimo granice, najavljujemo to uobičajenim, diplomatskim putem, a to znači slanjem note, ovdje je to izostavljeno, ovdje se nije dogodilo, pa ne mogu se granice prelaziti samo tako, pogotovo ako se radi o štićenim osobama”, rekao je Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih i europskih poslova.

“To smo saznali neslužbenim kanalima, što je neuobičajeno u komunikaciji. Taj izostanak diplomatske procedure koja najavljuje dolazak visokog dužnosnika smatramo da je neprihvatljiv. Mi smo uručili srbijanskom veleposlanstvu notu u petak poslijepodne kad smo doznali da srbijanska strana još uvijek ne namjerava obavijestiti hrvatske vlasti o svom dolasku”, dodao je.

Izvanredno obraćanje Vučića

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić reagirao je objavom na Instagramu na odluku hrvatskih vlasti da mu zabrane posjet logoru Jasenovac riječima: “Samo vi radite svoj posao! Živjet će srpski narod i nikada neće zaboraviti!”.

Ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin najavio je jučer da će svi dužnosnici hrvatske države, svi nositelji službenih ili diplomatskih putovnica, morati posebno najaviti i obrazložiti svoj posjet ili prolazak kroz Srbiju i bit će stavljeni u posebni režim kontrole.

Provladini tabloidi u Srbiji za danas u 18 sati najavili su izvanredno obraćanje Vučića, u kojem će, kako kažu, odgovoriti Zagrebu.

Svjetski mediji: Podignute tenzije
Odluka Zagreba da ne dopusti nenajavljen privatni posjet predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Spomen području logora Jasenovac podigla je tenzije u odnosima balkanskih rivala Srbije i Hrvatske, ocjenjuju svjetske novinske agencije.

“Diplomatske tenzije između balkanskih rivala Srbije i Hrvatske porasle su danas, nakon što je Hrvatska odbila dozvoliti privatni posjet srpskog populističkog predsjednika spomen području koncentracijskog logora iz Drugog svjetskog rata, u kojem su pronacističke vlasti u Hrvatskoj ubile desetine tisuća Srba”, piše AP.
Zadnje objave

Rencontres LGBTQ application OneGoodCrush offres Rencontres pour tous

Il y en a eu beaucoup percées récemment pour le LGBTQ . La juridique suprême a statué sur le la légalité...

We Don’t Text Anymore. Just how do I Get The Woman to speak with Myself?

Reader matter:I found myself talking to a lady for a little while and some of my friends made an effort to talk me personally...

Publisher’s Choice honor: just how Bridal Reflections™ Became a leading Salon for Brides in nyc

The Scoop: New York-based beauty salon Bridal Reflections is proud to own personalized the wedding-dress-shopping procedure for generations. Every bride which makes an appointment...

What is the rate™ Names ponder lady the Most Date-Worthy outfit of 2018

The Scoop: This Year, WhatsYourPrice.com (WYP) began a strategy to enhance the economics of internet dating by incentivizing people to meet each other offline. The dating...

Indications She Is The Main One

Five Telltale indicators you have to Pop The QuestionSo you've been matchmaking your bae for a couple years now. You reside collectively — or...