MAHIR MEŠALIĆ UPOZORAVA: “Hajde što Konaković ne zna ni kako se mijenja Ustav i što je manipulator, ali što mu…!”
A kada je Konaković u pitanju, to je pod posebnom lupom, budući da je izborni rezultat njegove stranke jako skroman, a najavljuje čak promjene ustava države, što je krupan politički zalogaj i u najuređenijim državama svijeta.

Lider Naroda i Pravde Elmedin Konaković na čiji rječnik superlativa bez stvarne sadržine smo već navikli, ovih dana uvjerava građane BiH putem medija i društvenih mreža da je vlast na nivou Federacije BiH već dogovorena i da se radi na nećemu što “do sada nije viđeno”.

Cilj je, naravno, biti sveprisutan u javnosti i ostavljati utisak nekoga ko vodi procese (“lideriše/liderisati”, kako često ponavlja Konaković riječ koju je sam izmislio), ali to ponekad zabrinjava građane koji nisu dobro upućeni u političke procese, ali su svjesni mogućih posljedica pogrešnih odluka zvaničnika u želji da se po svaku cijenu dokopaju vlasti.

A kada je Konaković u pitanju, to je pod posebnom lupom, budući da je izborni rezultat njegove stranke jako skroman, a najavljuje čak promjene ustava države, što je krupan politički zalogaj i u najuređenijim državama svijeta.

Na to je putem Twittera upozorio i zvaničnik Demokratske fronte i novoizabrani federalni poslanik Mahir Mešalić.

“Da li je moguće da Konaković (3 poslanika PS BiH) izjavljuje da je danas u Mostaru dogovarao sa Čovićem izmjene Ustava Bosne i Hercegovine i izmjene Izbornog zakona? Hajde što ne zna ni kako se mijenja Ustav, što je manipulator ali što mu nebuloze pune naslovnice! Čudna vremena!”, upozorio je Mešalić.

 

(SB)
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...