“Kost u Vučićevom grlu”/Analitičar iz Beograda: Dodik nije nacionalista, on je zainteresovan za…

0
626

Politike koje vode Dodik i Vučić nisu saglasne, kaže Boško Jakšić

– Milorad Dodik je kost u grlu Aleksandru Vučiću, kazao je spoljnopolitički analitičar iz Beograda Boško Jakšić.

To je zbog, kaže Jakšić, Dodikove priče o secesiji, o želji da Srbi žive u jednoj državi, dakle, “stvaranje Velike Srbije”.

– Pa to je nešto zbog čega, i Vučić zna da, će zbog toga dobijati ozbiljne packe sa Zapada. Vučić ne može oštrije da reaguje na Dodika, i ja razumijem tu poziciju, koja je delikatna, jer bi se svaki napad indetifikovao i tumačio kao napad na Srbe preko Drine i to je nepopularno i ovdje i u Srbiji – kazao je Jakšić za BN.

Prema njegovim riječima, politike koje vode Dodik i Vučić nisu saglasne.

– Zato ja kažem da Dodik veće štete nanosi Vučiću, a ne vidim koje štete, osim pomoći, Vučić nanosi Dodiku, sem što ga ispod stola u nekim stvarima podržava – kazao je Jakšić.

Naglašava da mu se čini da nije veliko prijateljstvo u odnosima između Vučića i Dodika.

– Dodik je par ekselans pragmatičar koji je bio izraziti prijtelj, ili se bar tako predstavljao, sa svim liderima u Beogradu. Nema veze da li su demokrate, autokrate, nacionalisti ili nešto drugo. Njemu je potrebno da pokaže kako ima veliku podršku Beograda i kako je on dobar – objašnjava Jakšić i dodaje da Dodika kao takvog pragmatičara i treba uzimati kao partnera u politici a ne iskreno.

– Ja ne vjerujem da je Dodik uopšte nacionalista, on je zainteresovan za vlast i za sticanje imovine – kazao je Jakšić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here