KOMŠIĆ SADA MORA SVE SAM: OD OSMORKE NE OČEKUJEM NIŠTA, PODNIJET ĆU APELACIJU PROTIV DODIKOVOG ZAKONA O NEPOKRETNOJ IMOVINI!
Narodna skupština RS-a sutra će glasati o “Zakonu o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti” iako je ranije Ustavni sud BiH takav sadržaj stavio van snage.

To je novi pokušaj Dodikovog režima da uzurpira državnu imovinu i upiše je u vlasništvo manjeg bh. entiteta. Upozorio je na to danas i bivši član Komisije za državnu imovinu Muharem Cero.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić poručio je da će, ukoliko zakon bude izglasan, biti podnesena apelacija Ustavnom sudu.

Obzirom da nije kažnjen nego nagrađen za antiustavno djelovanje, Dodik nastavlja sa podrivanjem ustavnog poretka Bosne i Hercegovine. Kada je riječ o imovini tu već imamo presudu Ustavnog suda gdje su neustavnim proglašene aktivnosti skupštine entiteta Rs.

Ukoliko ta skupština ponovo usvoji neustavni zakon o nepokretnoj imovini, ponovo će biti, ovaj put sa moje strane, podnešena apelacija Ustavnom sudu. Dodik očito forsira i nada se tome da ćemo mi odustatati od toga da sve što je neustavno osporavamo pred Ustavnim sudom. Naravno, za ovakvo djelovanje odgovornost snose i stranci koji svojim ponašenjem ohrabruju antiustavno djelovanje Dodika i skupštine Rs-a.

Od Osmorke, koja tvrdi da se Dodik promijenio, ne očekujem da poduzmu bilo šta – kazao je Komšić danas.

(Hayat.ba)
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...