KOMŠIĆ ODBRUSIO GRLIĆ RADMANU: “Nije moguć angažman vojske Hrvatske u BiH, ma šta o tome mislili u NATO-u!”
“Očita namjera vlasti Republike Hrvatske je destab*lizacija Bosne i Hercegovine, namjera koja je evidentno posljedica popuštanja međunarodne zajednice pred agre*ivnom politikom Hrvatske”, naglasio je Komšić.

Nakon što je danas u javnost procurilo pismo hrvatskog ministra Gordana Grlića Radmana generalnom sekretaru NATO-a u kojem ga “upozorava” da bi jedinstvo NATO-a moglo biti ugr*ženo ukoliko Hrvatskoj bude uskraćeno da pošalje svoje vojnike u mirovnu misiju u BiH, reagovao je član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

“Vojska Republike Hrvatske neće učestvovati u bilo kakvoj misiji NATO-a u BiH, jer je to protivno Dejtonskom mirovnom sporazumu, baš kao što bi to bilo protivno u slučaju Vojske Republike Srbije. Institucije država Bosna i Hercegovina neće za to dati odobrenje čak ni u slučaju da NATO savez pristane na ultimatime hrvatskog ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana”, poručio je večeras Komšić.

On dodaje da ne postoji nikakva argumentacija koja takav angažman može opravdati.

“Očita namjera vlasti Republike Hrvatske je destab*lizacija Bosne i Hercegovine, namjera koja je evidentno posljedica popuštanja međunarodne zajednice pred agre*ivnom politikom Hrvatske”, naglasio je Komšić.

Komšić ističe da hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman iznosi neistine kada govori o nekadašnjem angažmanu Vojske Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini jer, kako kaže, namjerno previđa dvije itekako važne okolnosti.

“Obzirom da takva vrsta odobrenja ili sporazuma sada nije moguća, nije moguće bilo kakvo angažovanje Vojske Republike Hrvatske u BiH, ma šta o tome odlučivali ili mislili u NATO-u.”
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...