Komšić: Civilizacijski sumrak u kojeg pokušavaju da odvedu hrvatski narod u BiH
Navodi se da je kroz logor prošlo oko 800 osoba, a da je bio specifičan jer je u njemu bilo zatočeno, i na razne načine mučeno, oko 80 žena i dece.

Komemoraciji ubijenom ratnom zločincu Marku Maki Radiću koja je održana jučer u Domu Stjepana Kosače prisustvovali su, prema medijskim objavama, i predstavnici HDZ-a u vlasti u Hercegovačko-neretvankog kantona.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić naveo je da “kontinuirano slavljenje ratnih zločinaca i monstruma poput Radića od strane HDZ-a, pokazatelj je zašto se prema takvoj politici mora biti nepopustljiv”.

“To je civilizacijski sumrak u kojeg pokušavaju da odvedu hrvatski narod u Bosni i Hercegovini. Uvjeren da se većinski dio hrvatskog naroda u BiH zgražava njihovih postupaka”, poručio je u izjavi za javnost član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić.

Radić, koji je ubijen u ponedjeljak u Mostaru, je 2011. godine u BiH pravosnažno osuđen na 21 godinu zatvora zbog zločina protiv čovečnosti, odnosno mučenja, zatvaranja, ubistva i silovanja u zloglasnom logoru “Vojno” kod Mostara.

Iz zatvora je trebalo da izađe tek 2027. godine, ali je u obnovljenom postupku pred Županijskim sudom u Zagrebu presuda doneta u BiH preinačena u kaznu od 12 i po godina, pa je Radić izašao na slobodu.

Mediji u BiH su objavili da je logor “Vojno” bio jedan od najstrašnijih u logorskom sistemu tzv. Herceg-Bosne, a da je u njemu Radić bio “gospodar života i smrti”.

Navodi se da je kroz logor prošlo oko 800 osoba, a da je bio specifičan jer je u njemu bilo zatočeno, i na razne načine mučeno, oko 80 žena i dece.

(FACE TV)
Zadnje objave

ĆAMIL DURAKOVIĆ DOŠAO NA SVOJE: “Akcija SIPA-e u Srebrenici dokaz je da…”

Ćamil Duraković, nosilac liste “Moja adresa Srebrenica“ na proteklim lokalnim izborima u BiH, za Anadolu Agency (AA) je naglasio da jutrošnja akcija pripadnika Državne...

Sjećate se kako je nana Fata prozvala Ramiza Salkića za krajnje nemoralnu ponudu?!?

Gostujući svojedobno na FACE TV, nana Fata ozbznanila je kao joj je potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić nudio da zemlja svoju proda i da...

BIO JEDNOM JEDAN SDP: Miro Lazović pisao o lakrdiji svoje bivše partije

Povodom uloge članova Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine u izbornim prevarama u Srebrenici, oglasio se i bivši zvaničnik te stranke Miro Lazović. Lazović je...

NANA NIMETA JAHIĆ PREMINULA U 99. GODINI: BILA JE SUPRUGA POSLJEDNJEG BOSANSKOG KADIJE

U Sarajevu je u 99. godini preminula Nimeta Jahić, supruga posljednjeg bosanskog kadije. Nana Nimeta, rođena je 6. oktobra 1922. godine u Prizrenu, u porodici...

STANIVUKOVIĆ OTKRIVA; “POKUŠAVALI SU DA ME KUPE”: Evo šta mu je poznati političar nudio da napusti PDP

Uz narodnu mudrost “U dobru se ne uzvisi, a u zlu se ne ponizi”, mladi gradonačelnik je poručio da Stevandić nije jedini koji mu...