KO ĆE NA TO PRISTATI? Pogledajte koja sve ministarstva traži Milorad Dodik…
Dodik traži finansije, vanjske poslove i još dva ministarstva.

U narednih dvadesetak dana bit će izabrana nova Vlada Republike Srpske, izjavio je novoizabrani predsjednik RS i SNSD-a Milorad Dodik. Najavio je održavanje sastanka sa svim koalicionim partnerima shodno izbornom rezultatu.

Dodik je naglasio da će u novoj Vladi biti znatan broj novih lica.

“Iduće sedmice ću se sastati sa koalicionim partnerima koji će biti uključeni u vlast shodno njihovim izbornim rezultatima. Želimo da obezbijedimo većinu za Dom naroda na nivou BiH, od četiri, i da obezbijedimo dvotrećinsku većinu da zaštitimo Željku Cvijanović u Predsjedništvu BiH od očigledno uzurpatorske pozicije koju već spremaju ova druga dva člana Predsjedništva”, rekao je Dodik novinarima u subotu.

Kada je riječ o formiranju državne vlasti Dodik je istakao kako podržavaju da predsjedavajući Vijeća ministara BiH bude iz HDZ BiH i prihvatit će bilo koji prijedlog.

“Mi ćemo preferirati Ministarstvo finansija i još tri ministarstva dogovorit ćemo se sa partnerima. Nama sada pripada Ministarstvo vanjskih poslova”, kazao je Dodik.

SNSD i HDZ BiH ubijeđeni su da će oni birati partnera za formiranje državne vlasti. No, broj zastupnika očito neće biti jedini princip već ko će biti spreman pristati na sve zahtjeve bloka HDZ-SNSD, prenosi NAP.

S jedne strane je blok od osam stranaka od kojih samo pet ima zastupnike u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i 13 ruku, dok s druge strane SDA sama ima devet, a DF tri.
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...