KADA SE FORMIRA VLADA RS-a: Ćamil Duraković otkrio šta je dogovorio sa Dodikom
Duraković se danas u Bosanskom Novom sastao sa načelnikom opštine Miroslavom Drljačom i skupštinskim rukovodstvom.

Potpredsjednik Republike Srpske Ćamil Duraković rekao je danas da će u dogovoru sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, obići sve lokalne zajednice, te prenijeti informacije sa terena kako lokalne zajednice žive i koji su gorući problemi.

Duraković se danas u Bosanskom Novom sastao sa načelnikom opštine Miroslavom Drljačom i skupštinskim rukovodstvom.

– Za svoju prvu službenu posjetu odabrao sam Novi Grad jer sam ranije čuo pozitivne stvari o načelniku opštine i načinu kako ovdje funkcionišu međunacionalni odnosi, rekao je on i dodao da je za probleme sa kojima je danas upoznat čuo sam i ranije.

– To je pitanje graničnog prelaza. Vjerujem da se ovaj problem može delegirati i kod formiranja Vlade Republike Srpske i Vijeća ministara, rekao je Duraković, prenose Nezavisne.

Duraković kaže da je ranije upoznat i o problemu Trgovske gore.

– Svi smo saglasni, i entiteti i BiH, da je to neprihvatljivo. Niko ne spori izgradnju skladišta radioaktivnog otpada, ali ta lokacija mora biti na sigurnoj distanci, da ne ugrožava ljude, naglasio je on.

On očekuje da će se saradnja nastaviti te da će podršku dobiti projekti značajni za ovu lokalnu zajednicu.

– Otvorio sam svoj kabinet i učiniću sve da, kad se formira Vlada Republike Srpske, lobiram za vitalne projekte koje ova lokalna zajednica predloži, rekao je Duraković.

(Oslobođenje)
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...