JELENA TRIVIĆ SVE IZNENADILA NOVOM ODLUKOM: “Neću uhljebljenje, svoju političku borbu nastavljam…”
Ona je, naime, na društvenim mrežama poručila javnosti da joj ne pada na pamet da ode na bilo koju od ove dvije funkcije, te da je to njen konačan stav.

Iako je proteklih godina bilo uobičajno da se opozicioni kandidati nakon poraza na izborima „uhljebe“ u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH ili Vijeću naroda Republike Srpske, kandidatkinja za predsjednika RS-a, Jelena Trivić je odlučila da toj praksi stane u kraj, piše Srpskainfo.

Ona je, naime, na društvenim mrežama poručila javnosti da joj ne pada na pamet da ode na bilo koju od ove dvije funkcije, te da je to njen konačan stav.

– Moram da naglasim da ne bi bilo daljih špekulacija na tu temu, da ja lično neću biti kandidat niti za Vijeće naroda ni za Dom naroda. Svoju političku borbu nastavljam u svakom obliku, najsnažnije što mogu. Izborna volja naroda je oteta od strane domaće političke mafije i dijela stranaca i to je moj konačni stav – napisala je Trivićeva na društvenim mrežama.

Ispod njene objave nanizali su se brojni komentari građana koji su joj čestitali zbog njenog stav, navodeći kako će ovim zadobiti još više simpatija građana.

– Obraz i čast se ne prodaje zato te narod i voli ima puno komentara sa kojima se slažem, očistite svoje redove i uspjeh će biti zagarantovan, narod je uz tebe – jedan je od komentara.

Među onima koji su pohvalili odluku Trivićeve našao se i njen partijski kolega, banjalučki odbornik Milko Grmuša koji je na svom Fejzbuk profilu napisao da je njen stav vrijedan poštovanja.

– Snažan stav koji se mora poštovati. Ne mogu da se sjetim kada je poslednji put neko na političkoj sceni Republike Srpske odbio ovakvu vrstu političke kompenzacije. U vremenima kada se trange-frange “princip” pokušava nametnuti kao vrhunska mudrost i u politici i u društvu, ovo je zdrav temelj za ozdravljenje naše politike – napisao je Grmuša.

I njegova objava naišla je na pozitivne komentare građana koji su napisali da je to potez „čestite osobe“.

Podsjećamo, kandidat za predsjednika Republike Srpske, Vukota Govedarica je nakon poraza na izborima 2018. godine od Željke Cvijanović, “utjehu” pronašao u Vijeću naroda RS gdje je izabran za delegata.

S druge strane, kandidat za predsjednika Srpske, Ognjen Tadić je nakon poraza na izborima 2014. godine od Milorada Dodika, “utjehu” našao u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, gdje je izabran za delegata.

Tadić se “utješio” ulogom delegata u Domu naroda PSBiH i nakon opštih izbora 2010. godine kada je, takođe, izgubio trku za predsjednika Srpske od strane Milorada Dodika.

Kako je Srpskainfo već objavila, predsjednik SDS u ostavci Mirko Šarović, koji je izgubio u ovogodišnjoj trci za srpskog člana Predsjedništva BiH od strane Željke Cvijanović, za razliku od Trivićeve, želio bi da se “uhljebi” u Domu naroda BiH.
Zadnje objave

ELMEDIN KONAKOVIĆ IZ ANKARE: “Mislim da smo jedna od zemalja sa najvećim brojem spasilaca, biće vremena da se podvuče linija…”

(…) i da pregledamo koliko smo administrativno ispoštovali okvirni Zakon o zaštiti i spasavanju.” Ponosan je na sve Bosance i Hercegovce koji su ovih dana...

IVICA PULJIĆ, IZ WASHINGTONA: „Blinken sigurno ne bi razgovarao s Biserom Turković…“

State Department je ubrzo objavio i zvanično saopćenje nakon telefonskog razgovora. Ne stišavaju se reakcije nakon razgovora ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedina Konakovića...

ŠOKANTAN APEL IZ BRČKOG: “Ne daju mi da se izjašnjavam kao Bosanac, ovo je najpodjeljeniji grad u državi, SDA je izdala državu, a SDP...

“SDP je podijelio i svoje članove stranke po istom principu i na izborima ih kandiduje kao takve!! Nema nikakve šanse da kao takvi mogu...

ZA ŠTA SE SPREMA PREDSJEDNIK SRBIJE: Aleksandar Vučić donio odluku o povećanju broja specijalnih jedinica u Srbiji…

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić donio je odluku o organizovanoj dogradnji specijalnih snaga Vojske Srbije. Kako se navodi u dokumentu u koji je “Blic” imao uvid,...

DIPLOMATSKI SKANDAL U REŽIJI ZAMJENIKA MINISTRA ODBRANE BiH: Odbio se sastati sa britanskim ministrom zbog izjava o Dodiku…

Zamjenik ministra odbrane BiH Aleksandar Goganović odbio je da se sastane sa britanskim ministrom za Evropu Leejem Dohertyjem zbog njegove izjave da se tokom...