JELENA TRIVIĆ SVE IZNENADILA NOVOM ODLUKOM: “Neću uhljebljenje, svoju političku borbu nastavljam…”
Ona je, naime, na društvenim mrežama poručila javnosti da joj ne pada na pamet da ode na bilo koju od ove dvije funkcije, te da je to njen konačan stav.

Iako je proteklih godina bilo uobičajno da se opozicioni kandidati nakon poraza na izborima „uhljebe“ u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH ili Vijeću naroda Republike Srpske, kandidatkinja za predsjednika RS-a, Jelena Trivić je odlučila da toj praksi stane u kraj, piše Srpskainfo.

Ona je, naime, na društvenim mrežama poručila javnosti da joj ne pada na pamet da ode na bilo koju od ove dvije funkcije, te da je to njen konačan stav.

– Moram da naglasim da ne bi bilo daljih špekulacija na tu temu, da ja lično neću biti kandidat niti za Vijeće naroda ni za Dom naroda. Svoju političku borbu nastavljam u svakom obliku, najsnažnije što mogu. Izborna volja naroda je oteta od strane domaće političke mafije i dijela stranaca i to je moj konačni stav – napisala je Trivićeva na društvenim mrežama.

Ispod njene objave nanizali su se brojni komentari građana koji su joj čestitali zbog njenog stav, navodeći kako će ovim zadobiti još više simpatija građana.

– Obraz i čast se ne prodaje zato te narod i voli ima puno komentara sa kojima se slažem, očistite svoje redove i uspjeh će biti zagarantovan, narod je uz tebe – jedan je od komentara.

Među onima koji su pohvalili odluku Trivićeve našao se i njen partijski kolega, banjalučki odbornik Milko Grmuša koji je na svom Fejzbuk profilu napisao da je njen stav vrijedan poštovanja.

– Snažan stav koji se mora poštovati. Ne mogu da se sjetim kada je poslednji put neko na političkoj sceni Republike Srpske odbio ovakvu vrstu političke kompenzacije. U vremenima kada se trange-frange “princip” pokušava nametnuti kao vrhunska mudrost i u politici i u društvu, ovo je zdrav temelj za ozdravljenje naše politike – napisao je Grmuša.

I njegova objava naišla je na pozitivne komentare građana koji su napisali da je to potez „čestite osobe“.

Podsjećamo, kandidat za predsjednika Republike Srpske, Vukota Govedarica je nakon poraza na izborima 2018. godine od Željke Cvijanović, “utjehu” pronašao u Vijeću naroda RS gdje je izabran za delegata.

S druge strane, kandidat za predsjednika Srpske, Ognjen Tadić je nakon poraza na izborima 2014. godine od Milorada Dodika, “utjehu” našao u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, gdje je izabran za delegata.

Tadić se “utješio” ulogom delegata u Domu naroda PSBiH i nakon opštih izbora 2010. godine kada je, takođe, izgubio trku za predsjednika Srpske od strane Milorada Dodika.

Kako je Srpskainfo već objavila, predsjednik SDS u ostavci Mirko Šarović, koji je izgubio u ovogodišnjoj trci za srpskog člana Predsjedništva BiH od strane Željke Cvijanović, za razliku od Trivićeve, želio bi da se “uhljebi” u Domu naroda BiH.
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...