IVICA PULJIĆ OŠTRO IZ WASHINGTONA: „Korumpirana vlast u mojoj BiH je bliža Rusiji i Iranu, nego Bruxelessu i Washingtonu. Stoko nacionalistička!“
Oštra reakcija čuvenog bh novinara i dugogodišnjeg dopisnika Al Jazeere iz Washingtona.

Ivica Puljić oštro je reagirao nakon što je svjedočio potpisivanju važnog sporazuma između SAD-a i Hrvatske.

-Svjedočio sam potpisivanju sporazumu između Hrvatske i SAD-a o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja. Hrvatska je cijenjen, dobar saveznik Americi, EU i NATO-u. A, gdje je moja BiH? Korumpirana vlast je bliža Rusiji i Iranu, nego Bruxelessu i Washingtonu. Stoko nacionalistička, poručio je Puljić, te dodao:

-U Washingtonu potpisan ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Hrvatske i SAD-a koji se treba ratificirati u Saboru i Senatu, a kojim se otvara put većim američkim investicijama u Hrvatsku i koji će obradovati umirovljene američke Hrvate, zaključio je Puljić.

Podsjetimo, ministar financija Hrvatske Marko Primorac i podsekretar za ekonomski rast, energiju i okoliš u američkom State Departmentu Jose W. Fernandez u Washingtonu su potpisali Konvenciju o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i sprečavanju porezne utaje u odnosu na poreze na dohodak.

Time će se postići brojne olakšice i pogodnosti pri oporezivanju svih vrsta dohotka i dobiti, ističe se Ministarstva.

Tokom sastanka obje strane su izrazile zadovoljstvo potpisivanjem te konvencije te pohvalile uspješno vođene pregovore i izvrsnu suradnju koja je prethodila svečanom potpisivanju.

Istaknute su brojne koristi i prednosti za ekonomiju, poduzetnike i građane, koje će biti omogućene stupanjem na snagu ove Konvencije.

“Potpisivanje Konvencije još je jedan u nizu pozitivnih koraka u međusobnim odnosima Hrvatske i SAD-a, nakon odluke o ukidanju viza za hrvatske građane, koje će doprinijeti jačanju bilateralnih veza te intenziviranju buduće suradnje. Također, tim dokumentom olakšat će se trgovinska razmjena, omogućiti zamah novih investicija te potaknuti suradnja u brojnim područjima posebice prijenosa znanja”, navode iz hrvatskog Ministarstva.

(SB)
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...