IVICA PULJIĆ OŠTRO IZ WASHINGTONA: „Korumpirana vlast u mojoj BiH je bliža Rusiji i Iranu, nego Bruxelessu i Washingtonu. Stoko nacionalistička!“

0
260

Oštra reakcija čuvenog bh novinara i dugogodišnjeg dopisnika Al Jazeere iz Washingtona.

Ivica Puljić oštro je reagirao nakon što je svjedočio potpisivanju važnog sporazuma između SAD-a i Hrvatske.

-Svjedočio sam potpisivanju sporazumu između Hrvatske i SAD-a o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja. Hrvatska je cijenjen, dobar saveznik Americi, EU i NATO-u. A, gdje je moja BiH? Korumpirana vlast je bliža Rusiji i Iranu, nego Bruxelessu i Washingtonu. Stoko nacionalistička, poručio je Puljić, te dodao:

-U Washingtonu potpisan ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Hrvatske i SAD-a koji se treba ratificirati u Saboru i Senatu, a kojim se otvara put većim američkim investicijama u Hrvatsku i koji će obradovati umirovljene američke Hrvate, zaključio je Puljić.

Podsjetimo, ministar financija Hrvatske Marko Primorac i podsekretar za ekonomski rast, energiju i okoliš u američkom State Departmentu Jose W. Fernandez u Washingtonu su potpisali Konvenciju o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i sprečavanju porezne utaje u odnosu na poreze na dohodak.

Time će se postići brojne olakšice i pogodnosti pri oporezivanju svih vrsta dohotka i dobiti, ističe se Ministarstva.

Tokom sastanka obje strane su izrazile zadovoljstvo potpisivanjem te konvencije te pohvalile uspješno vođene pregovore i izvrsnu suradnju koja je prethodila svečanom potpisivanju.

Istaknute su brojne koristi i prednosti za ekonomiju, poduzetnike i građane, koje će biti omogućene stupanjem na snagu ove Konvencije.

“Potpisivanje Konvencije još je jedan u nizu pozitivnih koraka u međusobnim odnosima Hrvatske i SAD-a, nakon odluke o ukidanju viza za hrvatske građane, koje će doprinijeti jačanju bilateralnih veza te intenziviranju buduće suradnje. Također, tim dokumentom olakšat će se trgovinska razmjena, omogućiti zamah novih investicija te potaknuti suradnja u brojnim područjima posebice prijenosa znanja”, navode iz hrvatskog Ministarstva.

(SB)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here