IVICA PULJIĆ IZ WASHINGTONA: „U Ambasadi Bosne i Hercegovine izbio je skandal, organizatori i ambasador željeli su vidjeti…”
Bh. ambasador u sjedištu SAD-a, Bojan Vujić (SNSD), još jednom je zloupotrijebio svoju poziciju, te nanio štetu imidžu Bosne i Hercegovine.

Ne stišavaju se reakcije nakon skandala u Ambasadi Bosne i Hercegovine u Washingtonu.

Tim povodom oglasio se Ivica Puljić, dugogodišnji dopisnik Al Jazeere iz Washingtona.

-U BiH ambasadi u Washingtonu izbio skandal povodom obilježavnja Dana oružanih snaga BiH, nakon što je, navodno, veleposlanik Bojan Vujić nekima zabranio dolazak zato što “ne poštuju Republiku Srpsku”. Organizator je poslao pozivnice medijima, uglednim članovima dijaspore i aktivistima za BiH…

Ne znam ništa o ovome iz prve ruke, ali znam da nisam, prema organizatoru, ni medij, ni ugledni član dijaspore ni ativista za BiH zato što nisam dobio poziv. Tako su i organizatori i ambasador željeli vidjeti samo probrane i podobne po njihovim aršinima“, poručio je Puljić.

Podsjetimo, novi skandal veže se uz Ambasadu Bosne i Hercegovine u Washingtonu. Naime, u srijedu, 7. decembra 2022., održan je prijem povodom Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OS BiH) u Ambasadi naše zemlje u Washingtonu.

Bh. ambasador u sjedištu SAD-a, Bojan Vujić (SNSD), još jednom je zloupotrijebio svoju poziciju, te nanio štetu imidžu Bosne i Hercegovine.

Iako je organizacioni tim formalno poslao pozivnice medijima, uglednim članovima dijaspore i aktivistima za Bosnu i Hercegovinu, ambasador je, kako je potvrđeno iz dva neovisna izvora, navedenim osobama zabranio dolazak na događaj pod izgovorom da te osobe “ne poštuju Republiku Srpsku”, te da mogu pristupiti Ambasadi tek kada budu poštovale ovaj bh. entitet.

(SB)
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...