‘Hvala Dodiku, Bosna se napokon diže iz pepela kao Feniks! Bez njega bi bilo dosadno, Bošnjaci bi se uspavali!
Sjećam se, 2003. godine kazao sam za jedan austrijski magazina da je Radovan Karadžić svojom antimuslimanskom retorikom devedesetih godina utjecao više na Bošnjake da se vrate islamu nego moje islamsko djelovanje od pedeset godina. To isto danas važi da se kaže za Milorada Dodika, koji svojom antibosanskom retorikom najviše doprinosi buđenju bosanske državne, patriotske, političke i kulturne svijesti, koja dosada nije viđena više nego svekolika bosanska inteligencija

Bivši reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić dao je svoj komentar o aktuelnoj političkoj situaciji u državi, poručivši da je Milorad Dodik najzaslužniji za buđenje patriotske svijesti kod Bošnjaka.

U svom komentaru Cerić piše:

Oni prave planove i kuju zavjere, ali Božiji plan je najsigurniji da poništi njihove planove i njihove zavjere – javne i tajne.
Sjećam se, 2003. god. kazao sam za jedan austrijski magazina da je Radovan Karadžić svojom antimuslimanskom retorikom devedesetih godina utjecao više na Bošnjake da se vrate islamu nego moje islamsko djelovanje od pedeset godina.

To isto danas važi da se kaže za Milorada Dodika, koji svojom antibosanskom retorikom najviše doprinosi buđenju bosanske državne, patriotske, političke i kulturne svijesti, koja dosada nije viđena više nego svekolika bosanska inteligencija.

1) Dodik je najzaslužniji za pojačanu američku brigu o suverenitetu i teritorijalnom integritetu bosanske države.

2) Najzaslužniji je za održavanje probosanskih demonstracija u 34 metropole četrnaest zemalja svijeta, gdje je svijet čuo glasno i jasno glas bosanskog građanina.

3) Najzaslužniji je za podizanje europske političke i sigurnosne svijesti o tome da je mir i sigurnost u nedjeljivoj, suverenoj, multietničkoj i viševjerskoj Bosni uvjet za mir i sigurnost na Balkanu i Europi.

4) Najzaslužniji je za promptno okupljanje „Zelenih beretki“ da se bude spremno za ne daj Bože.

5) Dodik je najzaslužniji što će Bosna u narednom periodu ubrzano krenuti u euroatlantske integracije: NATO i EU.

6) Najzaslužniji je za otkrivanje izravnog mentrostva Aleksandra Vučića za Dodikovo antibosansko, antiustavno i antidržavno djelovanje tako što je jučer kazao da će poslušati savjet Vučića da se vrati u bosanske državne institucije.

7) Najzaslužniji je za ocrtavanje jasne slike anticivilizacijskog lica srpske politike. Niko kao Dodik nije bio u stanju da uvjeri Evropu i svijet da je srpska politika anticivilizacijska, antidemokratska, antieuropska i rasistička.

8) Dodik je najzaslužniji što je Valentin Inzko pred svoj odlazak iz Bosne donio zakon o zabrani negiranja genocida u Bosni.

9) Najzaslužniji je za otkrivanje ruskih antibosanskih i antieuropskih namjera.

10) I, naravno, Dodik je najzaslužniji što se Bosna napokon diže iz pepela kao Feniks. Drago mi je što se Karl Bildt, visoki predstavnik za Bosnu (1995-1997), javio ovih dana kako bi nam otklonio sumnje oko njegove srbofilije.

Naime, Karl Bildt je stari beskrupulozni i korumpirani švedski političar, koji, koristeći Varhelyieve “argumente” da je Inzko izazvao krizu u Bosni a ne Dodik, pokušava održati u životu postojeći princip nemiješanja međunarodne zajednice u svoj posao u Bosni. Time se omogućuje dominacija nacionalističkog protiv građanskog u Bosni. Zapravo, time bi definitivno došlo do ubijanja bosanske državnosti.

Time bi se isisalo i ono malo krvi, koja kruži u bosanskim multietničkim venama nakon Bildtovog i mandata njemu sličnih visokih predstavnika za Bosnu i Hercegovinu. Nasreću, Bildtov plan, kao što je bio i plan Karadžića i kao što je sada plan Dodka i Vučića, je osuđen na propast jer plan, koji se bazira na istini, pravdi, miru i pomirenju u Bosni niko ne može poraziti jer je to Božji plan, koji će poraziti sve aparthejdske planove – domaće i strane, ako Bog da! Dakle, neka Milorada Didika!

Bez njega bi bilo dosadno! Bošnjaci/Bosanci bi se uspavali! Ovako su se Bošnjaci/Bosanci, zahvaljujući Dodiku, probudili – na vijeke vijekova, ako Bog da!

Dodik je jučer objavio zajedno sa Vučićem da svo zlo i poneko „dobro“ prema Bosni dolazi iz Beograda! Allahu Milostivi, spasi nas od zla zlih ljudi ma ko bili i ma otkuda dolazili! Amin! – napisao je Mustafa Cerić.

(DEPO PORTAL/ad)
Zadnje objave

Dodik: Nastavljamo sa politikom vraćanja nadležnosti, nema povratka u državne institucije sve dok…

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas u Banjoj Luci da politika RS-a “ostaje politika vraćanja nadležnosti”, ka oi da na...

(VIDEO) Srpski političar traži reakciju međunarodne zajednice jer je Hamdija Abdić Tigar prošetao Prijedorom

Predsjednik Narodne partije Srpske (NPS) Darko Banjac najoštrije je osudio, kako je naveo, lokalne vođe SDA u Prijedoru i Hamdiju Abdića Tigra, te naveo...

MIJATOVIĆ ALARMANTNO: „Dodik i njegov režim su izvršili udar na Ustavni poredak BiH i zbog toga moraju krivično odgovarati, Čović i dalje insistira na...

U momentu kada se lomi budućnost BiH, svi koji pristanu na pregovore sa onima koji su narušili Ustavni poredak i Dejtonski mirovni sporazum, sa...

MIJATOVIĆ SE OGLASIO NAKON STRANAČKOG SKUPA U GRADIŠCI: “Oni koji od Bošnjaka u RS prave Palestince u sopstvenoj državi…”

– Sinoć su u punoj sali Doma kulture u Gradišci Bošnjaci i Srbi i Ostali, pokazali da je moguće biti građanin BiH a ostati...

DRAGAN BURSAĆ OTVORENO: Vučić je Dodiku zavrnuo ruku jer se nalazi u problemima, potez gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića ne miriše na dobro…

Profesor filozofije, novinar i kolumnist iz Banje Luke Dragan Bursać govorio je za „Slobodnu Bosnu“ o aktualnim društveno-političkim temama u Bosni i Hercegovini i...