HRVATSKI EUROPARLAMENTARAC OTKRIO KARTE: “Međunarodna zajednica treba kazniti Bošnjake zbog miniranja pregovora!”
Ilčić kaže da je tekst Rezolucije EPP-a “užasno loš” te hrvatskim političarima iz BiH preporučio tješnju suradnju s konzervatuvnim partijama EU.

Zastupnik Hrvatske u Evropskom parlamentu, Ladislav Ilčić, nije zadovoljan sadržajem Rezolucije Evropske narodne strake zbog izostavljanja “legitimnog predstvaljanja”, te je sugerirao međunarodnoj zajednici da kazni predstavnike Bošnjaka (SDA) zbog miniranja ili neispunjavanja odredbi pregovora o izbornom zakonodavstvu.

Europarlamentarac Ilčić kaže da Rezolucije Evropskog parlamenta u području vanjske politike općenito nemaju preveliku težinu, ali pokazuju smjer u kojemu bi se EU politika mogla kretati, pogotovo kad se radi o zemljama koje su ili će u bliskoj budućnosti biti kandidatkinje za članstvo.

“U ovom konkretnom trenutku ta Rezolucija zasigurno manje utječe na našu stvarnost od, primjerice, odluke Visokog predstavnika da sam izmijeni proračun kako bi se odobrila sredstva za provođenje izbora. Kad si on uzima takve ingerencije, kad tako provodi silu, tada omalovažava i samu Rezoluciju. Nakon takvih poteza međunarodna zajednica bi trebala preuzeti i odgovornost, jednako kao što je trebala preuzeti odgovornost i za propale pregovore jer kao garant i posrednik nije sankcionirala bošnjačku stranu zbog miniranja ili neispunjavanja svih odredbi tih pregovora”, kazao je Ilčić u razgovoru za mostarski portal Dnevnik.ba.

Ilčić kaže da je tekst Rezolucije “užasno loš” te hrvatskim političarima iz BiH preporučio tješnju suradnju s konzervatuvnim partijama EU.

“EU konzervativci mogu biti vrijedni saveznici Hrvata u BiH zato što žele sačuvati svoje nacionalne posebnosti i institucije u okviru EU-a jednako kao što Hrvati žele svoju političku samobitnost u BiH. Ova druga strana, federalistička, želi oslabjeti i potom zatrti sve nacionalno pa tako i u BiH ne pokazuje razumijevanje za tronacionalnu ustavnu arhitekturu. Ti ljudi imaju jasnu globalističku agendu i, kao što ih ne zanimaju poljski ustavni i vrhovni sud, ili mađarski sudovi, tako ih ne zanima ni Ustavni sud BiH. Oni se zalažu za BiH po vlastitoj mjeri, a ne po mjeri njezinih naroda i građana. Varaju se oni unutar BiH koji misle da im takva politika ide u prilog. Ona uništava sve, kazao je eurozastupnik Ladislav Ilčić.

Ilčić kaže da trenutni odnos snaga u Evropi ne ide na ruku Hrvatima u BiH jer političku većinu u EP čine stranke koje se zalažu za pretvorbu EU u nadnacionalnu super-državu, prema uzoru na SAD, gdje bi centar moći odlučivanja bio u Bruxellesu, a države članice pretvorene u provincije koje slijede direktive političkog centra.

“Glavnu prepreku u realizaciji ovog cilja vide u identitetu europskih naroda i posebnostima svakoga od njih. Stoga, slamanje nacionalnih država i njihovih identiteta je njihov glavni cilj. Bilo bi lakše sprovesti ovaj plan kada bismo svi bili amorfna masa, bez identitetskih specifičnosti, koju možemo svesti pod termin ‘europski građani’. Sličnom analogijom, neki europski dužnosnici i parlamentarci drže kako bi i BiH lakše oblikovali sukladno svojim idejama kada se ne bi morali truditi oko tri naroda i njihovih specifičnosti, već nasuprot sebe imali poslušnike u vidu predstavnika Bosanaca i Hercegovaca”, kazao je Ilčić.

(SB)
Zadnje objave

5 Red Flags per Online Dating – Secondo Guys

Sarebbe il femmine sei appagante tramite il tuo servizi di incontri online quasi relazione prodotto? If you are online dating instead of...

Consejos simples para Informar Puede tener un pequeño virilidad

La forma de Reconocer Que eres No trabaja con Mucho allá abajo Pene ansiedad es increíble típico, y varios hombres parecen...

Iz SDA su odmah reagovali, ne kriju nezadovljstvo: “Sporazum HDZ-a i Osmorke preuranjen, SDP pozivamo da formira državnu vlast bez Dodika”

Iz Stranke demokratske akcije (SDA) poručili su da je potpisivanje sporazuma o formiranju vlasti između HDZ-a BiH i Osmorke preuranjeno u trenutku kada nije...

OBJAVLJEN I NJEGOV TEKST: Pročitajte šta piše u sporazumu koji su danas potpisali Dragan Čović i Nermin Nikšić…

Nakon potpisivanja sporazuma, pomenute stranke će krenuti u formiranje vlasti na federalnom, a zatim vjerovatno i na državnom nivou. U zgradi Parlamentar Bosne i Hercegovine...

OSMORKA I HDZ BiH POTPISALI KOALICIONI SPORAZUM: “Neka nam je sa srećom”

Riječ je o sporazumu programske koalicije u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za predstojeći četverogodišnji mandat koji predstavlja okvir za buduće djelovanje, odnosno, temelj buduće...