HLADAN TUŠ U BEOGRADU: Dodik na Vidovdan otišao Vučiću na noge, pa se gorko pokajao…
Riječi predsjednika Srbije stižu nakon što je RTRS, javni servis u službi Dodikovog režima nedavno objavio intervju kojeg je samozvani ekspert za terorizam Dževad Galijašević nedavno dao srpskom Radio Čikagu.

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije je u toku Vidovdanske akademije u Beogradu govorio o tome kako bi se Srbi trebali među sobom odnositi. Taj dio govora bila je jasna poruka članu Predsjedništva BiH i lideru SNSD-a Miloradu Dodiku, koji je sjedio u prvom redu ispred predsjednika Srbije.

– I na Vidovdan Srbi ne napadaju Srbe. I kada vas neko napadne prećutite i odgovorite mirom, trpeljivošću i strpljenjem, poručio je između ostalog Vučić.

Riječi predsjednika Srbije stižu nakon što je RTRS, javni servis u službi Dodikovog režima nedavno objavio intervju kojeg je samozvani ekspert za terorizam Dževad Galijašević nedavno dao srpskom Radio Čikagu.

Galijašević, inače, „ekspert“ na platnom spisku Milorada Dodika otvoreno je napao predsjednika Srbije.

-Vučić je rekao da želi dobro Republici Srpskoj i da će učiniti sve da bude tako. Pa, neka učini! Nemojte priznavati Christiana Schmidta, tog nacističkog kopilana kao visokog predstavnika! Nema pravo Srbija da ga prizna kao visokog predstavnika i da mu otvori vrata za pravno i političko nasilje kojim ruši Republiku Srpsku, kojima donosi zakone na koje nema pravo, kojima tumača pretvara u ustavotvorca. Dakle, učinite nešto za Republiku Srpsku i recite Britancima, vašim prijateljima i vašim partnerima Amerikancima – da skinu te sramne sankcije protiv Republike Srpske i da prestanu slati svoje specijalne snage po Banjaluci da hapse Dodika i ugrožavaju mu bezbjednost i da prestanu slati tu bijesnu elitu iz te takozvane PDP partije koja je obučavana u britanskim ustanovama da bi bila antisrpski orijentisana, izjavio je Galijašević otvoreno optužujući Vučića da okreće leđa Rusiji i da se priklanja zapadu.

Inače, Galijašević tvrdi da je nedavno otkazivanje posjete ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova Srbiji, zbog nemogućnosti preleta avionom preko Bugarske, Crne Gore ili Sjeverne Makedonije, zapravo izrežirano u Beogradu. Kazao je i kako se Dodik nedavno sastao sa Lavrovom, ali i sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

-Dodik je ustvari spasio srpski obraz i pokazao da Rusija nije daleko kad je volite, kad vam je stalo da vratite pažnju i prijateljstvo koje Rusija pruža. A Rusija ništa neće od nas, mi smo tako mali i nebitni da joj ne možemo pomoći ni na koji način, ali možemo pomoći sebi ako pokažemo da smo ljudi na koje se može računati, da imamo časti, da smo narod koji ima petlju, rekao je Galijašević za srpski Radio Čikago.
Zadnje objave

5 Red Flags per Online Dating – Secondo Guys

Sarebbe il femmine sei appagante tramite il tuo servizi di incontri online quasi relazione prodotto? If you are online dating instead of...

Consejos simples para Informar Puede tener un pequeño virilidad

La forma de Reconocer Que eres No trabaja con Mucho allá abajo Pene ansiedad es increíble típico, y varios hombres parecen...

Iz SDA su odmah reagovali, ne kriju nezadovljstvo: “Sporazum HDZ-a i Osmorke preuranjen, SDP pozivamo da formira državnu vlast bez Dodika”

Iz Stranke demokratske akcije (SDA) poručili su da je potpisivanje sporazuma o formiranju vlasti između HDZ-a BiH i Osmorke preuranjeno u trenutku kada nije...

OBJAVLJEN I NJEGOV TEKST: Pročitajte šta piše u sporazumu koji su danas potpisali Dragan Čović i Nermin Nikšić…

Nakon potpisivanja sporazuma, pomenute stranke će krenuti u formiranje vlasti na federalnom, a zatim vjerovatno i na državnom nivou. U zgradi Parlamentar Bosne i Hercegovine...

OSMORKA I HDZ BiH POTPISALI KOALICIONI SPORAZUM: “Neka nam je sa srećom”

Riječ je o sporazumu programske koalicije u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za predstojeći četverogodišnji mandat koji predstavlja okvir za buduće djelovanje, odnosno, temelj buduće...