HLADAN TUŠ IZ ŠVEDSKE ZA SABINU ĆUDIĆ: “Šta ste uradili u Republici Srpskoj? Ne priliči to ni vama ni Hadžifejzoviću…”
-Dakle od taktike “štreberske politike postavljanja teških pitanja“ pređite na praktično djelovanje i rad! Utopija ima alternativu, zaključio je Osmančević.

Bosanac i Hercegovac iz Švedske, Banjalučanin Edin Osmančević osvrnuo se na iznesene stavove Sabine Ćudić oko njihovog učešća u vlasti na svim nivoima u BiH, piše Ljudski.ba.

-Kako već duže vrijeme pratim rad Naše stranke te sam upoznat sa rezultatima njihovog djelovanja sugerišem Vam i Vašim kolegama da iz stanja “ Verba” pređete konačno u stanje “Acta”!

U načelu se slažem sa Vašom konstatacijom da “nije dovoljno učestvovati u vlasti već donijeti novu vrijednost”. Nisam te “ nove vrijednosti” primijetio u radu Naše stranke u posljednjih 25 godina tamo gdje ste upravo vi bili u vlasti! Pa ni u Sarajevu gdje ste danas u vlasti!

Moram priznati da je vrlo neumjesna Vaša tvrdnja u kojoj tvrdite da “ Ne postoji ni jedna druga politička stranka koja je uložila toliko političkog kapitala kao Naša stranka, kako bi se pronašla alternativa SNSD-u iz bh. entiteta RS-a.

Pošto sam kao jedan od predstavnika nevladine organizacije “Snaga domovine” bio uključen u predizbornu mobilizaciju i registraciju bh. dijaspore znam da su na hiljade kilometara prešli predstavnici SDP-a, SDA, DF-a, “Zelenih” , nevladinih organizacija i nezavisnih kandidata! Gdje su ovdje bili predstavnicu Naše stranke?

Kažete kako ste “prigovorili Vašem koalicionom partneru SDP-u da ne isporuči četvrtog delegata i da ste vi najrazočarenija stranka”. Manite se gospođo razočarenja. Naša stranka nikada nije podržala zajednički nastup “Pokreta za državu”, niti Vašeg koalicionog partnera u bh. entitetu RS. I sada je “Naše stranka“ najrazočarenija stranka” a da prstom nije mrdnula u proteklim godinama da stanje u RS-u mijenja?

Kažete da putujete širom BiH i držite sastanke sa našim građanima. U mojoj Banjaluci vas nikad nije bilo. Nisam siguran da ste održali neki politički skup u bilo kom drugom gradu u bh. entitetu RS-u!

Ako želite nešto da promijenite onda ne možete svoju politiku graditi na prostoru od Marijin Dvora do Kozje ćuprije! Nije dovoljno politiku viditi “ štreberskom taktikom u kojoj se postavljaju teška pitanja”. BIH se gradi prisustvom i radom Vaših odbora na cijeloj teritoriji i bliskim kontaktom sa Vašom biračkom bazom. Ima te li je u RS-u?

Iako se slažem s Vama da je nedovoljan broj žena u politici, vlasti i na rukovodećim mjestima javne uprave neumjesno je da sve muškarce nazivate “dječacima “. Time ste se svrstali u nivo istih onih koji diskriminiraju žene u bh. društvu. Ne priliči to ni Vama ni uredniku Face TV-a!

Dakle od taktike “štreberske politike postavljanja teških pitanja“ pređite na praktično djelovanje i rad! Utopija ima alternativu, zaključio je Osmančević.

(SB)
Zadnje objave

ELMEDIN KONAKOVIĆ IZ ANKARE: “Mislim da smo jedna od zemalja sa najvećim brojem spasilaca, biće vremena da se podvuče linija…”

(…) i da pregledamo koliko smo administrativno ispoštovali okvirni Zakon o zaštiti i spasavanju.” Ponosan je na sve Bosance i Hercegovce koji su ovih dana...

IVICA PULJIĆ, IZ WASHINGTONA: „Blinken sigurno ne bi razgovarao s Biserom Turković…“

State Department je ubrzo objavio i zvanično saopćenje nakon telefonskog razgovora. Ne stišavaju se reakcije nakon razgovora ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedina Konakovića...

ŠOKANTAN APEL IZ BRČKOG: “Ne daju mi da se izjašnjavam kao Bosanac, ovo je najpodjeljeniji grad u državi, SDA je izdala državu, a SDP...

“SDP je podijelio i svoje članove stranke po istom principu i na izborima ih kandiduje kao takve!! Nema nikakve šanse da kao takvi mogu...

ZA ŠTA SE SPREMA PREDSJEDNIK SRBIJE: Aleksandar Vučić donio odluku o povećanju broja specijalnih jedinica u Srbiji…

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić donio je odluku o organizovanoj dogradnji specijalnih snaga Vojske Srbije. Kako se navodi u dokumentu u koji je “Blic” imao uvid,...

DIPLOMATSKI SKANDAL U REŽIJI ZAMJENIKA MINISTRA ODBRANE BiH: Odbio se sastati sa britanskim ministrom zbog izjava o Dodiku…

Zamjenik ministra odbrane BiH Aleksandar Goganović odbio je da se sastane sa britanskim ministrom za Evropu Leejem Dohertyjem zbog njegove izjave da se tokom...