HLADAN TUŠ IZ ŠVEDSKE ZA SABINU ĆUDIĆ: “Šta ste uradili u Republici Srpskoj? Ne priliči to ni vama ni Hadžifejzoviću…”
-Dakle od taktike “štreberske politike postavljanja teških pitanja“ pređite na praktično djelovanje i rad! Utopija ima alternativu, zaključio je Osmančević.

Bosanac i Hercegovac iz Švedske, Banjalučanin Edin Osmančević osvrnuo se na iznesene stavove Sabine Ćudić oko njihovog učešća u vlasti na svim nivoima u BiH, piše Ljudski.ba.

-Kako već duže vrijeme pratim rad Naše stranke te sam upoznat sa rezultatima njihovog djelovanja sugerišem Vam i Vašim kolegama da iz stanja “ Verba” pređete konačno u stanje “Acta”!

U načelu se slažem sa Vašom konstatacijom da “nije dovoljno učestvovati u vlasti već donijeti novu vrijednost”. Nisam te “ nove vrijednosti” primijetio u radu Naše stranke u posljednjih 25 godina tamo gdje ste upravo vi bili u vlasti! Pa ni u Sarajevu gdje ste danas u vlasti!

Moram priznati da je vrlo neumjesna Vaša tvrdnja u kojoj tvrdite da “ Ne postoji ni jedna druga politička stranka koja je uložila toliko političkog kapitala kao Naša stranka, kako bi se pronašla alternativa SNSD-u iz bh. entiteta RS-a.

Pošto sam kao jedan od predstavnika nevladine organizacije “Snaga domovine” bio uključen u predizbornu mobilizaciju i registraciju bh. dijaspore znam da su na hiljade kilometara prešli predstavnici SDP-a, SDA, DF-a, “Zelenih” , nevladinih organizacija i nezavisnih kandidata! Gdje su ovdje bili predstavnicu Naše stranke?

Kažete kako ste “prigovorili Vašem koalicionom partneru SDP-u da ne isporuči četvrtog delegata i da ste vi najrazočarenija stranka”. Manite se gospođo razočarenja. Naša stranka nikada nije podržala zajednički nastup “Pokreta za državu”, niti Vašeg koalicionog partnera u bh. entitetu RS. I sada je “Naše stranka“ najrazočarenija stranka” a da prstom nije mrdnula u proteklim godinama da stanje u RS-u mijenja?

Kažete da putujete širom BiH i držite sastanke sa našim građanima. U mojoj Banjaluci vas nikad nije bilo. Nisam siguran da ste održali neki politički skup u bilo kom drugom gradu u bh. entitetu RS-u!

Ako želite nešto da promijenite onda ne možete svoju politiku graditi na prostoru od Marijin Dvora do Kozje ćuprije! Nije dovoljno politiku viditi “ štreberskom taktikom u kojoj se postavljaju teška pitanja”. BIH se gradi prisustvom i radom Vaših odbora na cijeloj teritoriji i bliskim kontaktom sa Vašom biračkom bazom. Ima te li je u RS-u?

Iako se slažem s Vama da je nedovoljan broj žena u politici, vlasti i na rukovodećim mjestima javne uprave neumjesno je da sve muškarce nazivate “dječacima “. Time ste se svrstali u nivo istih onih koji diskriminiraju žene u bh. društvu. Ne priliči to ni Vama ni uredniku Face TV-a!

Dakle od taktike “štreberske politike postavljanja teških pitanja“ pređite na praktično djelovanje i rad! Utopija ima alternativu, zaključio je Osmančević.

(SB)
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...