Hadžifejzović: Srna, prezime koje je postalo ime! Srna je bila baš to. Srna… Jedino nije bila plašljiva kao srna!
Početak Centralnog dnevnika posvećujemo kolegici Segmedini Srni. Zato što je bila velika, originalna, sjajna, nasmijana novinarka, voditeljica, profesionalac, zvijezda…, ovim riječima Senad Hadžifejzović započeo je Centralni dnevnik.

U emotivnom govoru koji je posvetio svojoj dugogodišnjoj saradnici i kolegici, dalje je rekao:

– Zato što su u našem društvu muškarci u prvom planu, a žene u sjeni. Zato što vijest o nečijoj smrti traje dan, sa ukopom se zaboravlja.

Srna je bila baš to. Srna. Jedino nije bila plašljiva kao srna. Mlada TV zvijezda se rodila početkom rata, hrabro je kroz metke i granate i hrabro pred kamere stala. Zeleno, veliko oko, pogled ispod obrve i smiješak vječite djevojčice su mnogim gledaocima u ratu-strahu-užasu mnogo značili. Olakšanje. Najrjeđi karakter među TV zvijezdama je – ostati na zemlji, priseban, ne dati da te ponese atmosfera, sačuvati ono najbolje iz kuće… To je Srna sačuvala.

Samo takav ženski karakter može hladno da odluči da se povuče s TV ekrana. Samo takva osoba može otići u politiku sa časnom namjerom da tamo zaista bude od koristi. Srna je jasno poredala prioritete  – dva divna dječaka, muž, porodica, roditelji, prijatelji, narod, građani. Njima na korist. Televizija je završena priča.

Kada smo 99-te godine, Dino Mustafić i ja, pisali scenarij, osmišljavali najbolji bh. Eurosong – mega projekat u Skenderiji, dileme nije bilo – takav projekat se osmisli i preda u ruke voditelju, voditeljici. Od nje zavisi hoće li to uopšte uspjeti. Srna, kao domaćin festivala, takmičenja nije bila upitna ni sekunde. Strašan rizik i izazov i za nju i za kolegicu.

Ako krene po zlu, gledaoci će zapamtiti gaf, grešku, pad, a to je za voditelja profesionalna smrt. Njena mirnoća u nastupu, sposobnost da zapamti sve tekstove i najave, brza reakcija, improvizacija daju cijeloj TV ekipi sigurnost.

Bila je sjajna i u tome… Srna. Prezime koje je postalo ime.

 
Zadnje objave

Rencontres LGBTQ application OneGoodCrush offres Rencontres pour tous

Il y en a eu beaucoup percées récemment pour le LGBTQ . La juridique suprême a statué sur le la légalité...

We Don’t Text Anymore. Just how do I Get The Woman to speak with Myself?

Reader matter:I found myself talking to a lady for a little while and some of my friends made an effort to talk me personally...

Publisher’s Choice honor: just how Bridal Reflections™ Became a leading Salon for Brides in nyc

The Scoop: New York-based beauty salon Bridal Reflections is proud to own personalized the wedding-dress-shopping procedure for generations. Every bride which makes an appointment...

What is the rate™ Names ponder lady the Most Date-Worthy outfit of 2018

The Scoop: This Year, WhatsYourPrice.com (WYP) began a strategy to enhance the economics of internet dating by incentivizing people to meet each other offline. The dating...

Indications She Is The Main One

Five Telltale indicators you have to Pop The QuestionSo you've been matchmaking your bae for a couple years now. You reside collectively — or...