GRBIĆ POZIVA NA MOBILIZACIJU: “Dosta je više gledanja u retrovizor i života od sjećanja, pozivam sve građane Banja Luke da zajedno vratimo…”
Potpredsjednik SDP-a BiH Saša Grbić pozvao je sve građane Banje Luke u domovini i iseljeništvu na mobilizaciju i masovni izlazak na izbore, kako bi promijenili katastrofalno stanje u državi za koje su odgovorni etnonacionalisti koji Bosnu i Hercegovinu vode u propast.

“U oktobru sam na jedinoj, istinskoj banjalučkoj listi!

Krajnje je vrijeme da svoj grad prestanemo gledati iz defanzivnog ugla posmatrača, dok ga marginarci razaraju u svim društvenim porama i vrijednostima!

I dok slušamo decenijama zloupotrebu sinonimizacije građanskog i tobože unitarnog, Banja Luka je od sveopšteg nodusa postala samo obično mjesto!

Da, Mejdan će uvijek biti Mejdan, a Budžak-Budžak! I koji tu dio nije jasan?

I sve ću učiniti da se ovi toponimi od de facto ponovo vrati i de jure, između svih ostalih anomalija koje treba neutralisati, a ima ih mnogo!

Moramo vratiti vlastite vrijednosti, ali isto tako usvajati i priznati tuđe!

Ne postoji svijetla budućnost ako se zakopavaju sve vrijednosti sjajnih ljudi i ponosne prošlosti kojih Banja Luka ima u izobilju!

Dosta je više gledanja u retrovizor i života od sjećanja!

I pozivam sve građane Banja Luke da zajedno vratimo grad gradu“, poručio je Grbić.
Zadnje objave

Rencontres LGBTQ application OneGoodCrush offres Rencontres pour tous

Il y en a eu beaucoup percées récemment pour le LGBTQ . La juridique suprême a statué sur le la légalité...

We Don’t Text Anymore. Just how do I Get The Woman to speak with Myself?

Reader matter:I found myself talking to a lady for a little while and some of my friends made an effort to talk me personally...

Publisher’s Choice honor: just how Bridal Reflections™ Became a leading Salon for Brides in nyc

The Scoop: New York-based beauty salon Bridal Reflections is proud to own personalized the wedding-dress-shopping procedure for generations. Every bride which makes an appointment...

What is the rate™ Names ponder lady the Most Date-Worthy outfit of 2018

The Scoop: This Year, WhatsYourPrice.com (WYP) began a strategy to enhance the economics of internet dating by incentivizing people to meet each other offline. The dating...

Indications She Is The Main One

Five Telltale indicators you have to Pop The QuestionSo you've been matchmaking your bae for a couple years now. You reside collectively — or...