GRAĐANI OGORČENI: Zatvara se banka u Srebrenici
Ovo je druga banka koja u Srebrenici prestaje sa radom nakon što je prije nekoliko godina zatvorena poslovnica Nove banke.

Filijala UniCredit Banja Luka u Srebrenici sa klijentima radi do 23. decembra a od 26. decemra bit će i zvanično zatvorena, potvrdio je za N1 Vujadin Vuksić šef filijale.

Ovo je druga banka koja u Srebrenici prestaje sa radom nakon što je prije nekoliko godina zatvorena poslovnica Nove banke.

U Srebrenici ostaje još samo jedna banka, a već odavno nema nijedne pekare, mesare, poslastičarne, a i za kupovinu odjeće ili obuće građani Srebrenice moraju u susjedni Bratunac.

Mladi odlaze iz ovog gradića na istoku Bosne, a oni stariji Srebrenčani koji su ostali tu, kao i rijetka pravna lica ukoliko ne žele ići u 10 kilometara udaljeni Bratunac morat će svoje račune prenijeti u jedinu preostalu poslovnicu Ziraat banke.

Građani su ogorčeni, ali govore u pola glasa. Za medije ne žele govoriti.

Još 1997. godine tadašnji šef OHR-ove kancelarije u Srebrenici Charlie Powell je srebreničkom novinaru Marinku Sekuliću u neformalnom razgovoru rekao da će Srebrenica biti mjesna zajednica opštine Bratunac. Tada je to zvučalo kao neslana šala u koju niko nije vjerovao, a danas mnogi vjeruju da bi se to moglo ostvariti i da se na tome planski radi.
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...