EROL AVDOVIĆ, IZ NEW YORKA: „Pročitao sam naknadno Alkalajev govor i sada sam dodatno uvjeren da bi se…“
Svoj sud o svemu dao je i dugogodišnji izvjestilac iz New Yorka Erol Avdović.

Ne stišavaju se reakcije na govor ambasadora Bosne i Hercegovine pri Vijeću sigirnosti Ujedinjenih nacija Svena Alkalaja.

Svoj sud o svemu dao je i dugogodišnji izvjestilac iz New Yorka Erol Avdović.

-Mirno i bez podizanja tenzija uz obavezu da čujemo i drugačija razmišljanja pročitao sam naknadno Alkalajev govor i sada sam dodatno uvjeren da bi se svaka tačka mogla posebno odbraniti PRAVNO na svakom SUDU. Na stranu politika i zastrašivanja, neka kritičari kažu šta je pogrešno, poručio je Avdović, te dodao:

– Što se mene tiče želim biti jasan: Neću biti ničiji glasnogovornik, a još manje megafon bilo čije politike, ali govorit ću glasno, mirno, tražeći argumente da se odbrani istina i pravda koja je zakonom propisana. Ispravan princip je SILA ARGUMENTA, a ne ARGUMENT SILE. Tako je to.

Dakle, da je kojim slučajem govor koga je u UN-u pročitao ambsador Alkalaj došao iz bilo kog kabineta Predsjedništva BiH – bilo kog – isto bih ga ovako pravno, a manje politički skrutinizirao. To je moja profesionalna obaveza. Slažem se i da Bosni i Hercegovini treba nova GLASNOST, zaključio je Avdović.

Podsjetimo, nakon oštre reakcije Američke ambasade u BiH na govor bh. ambasadora pri Vijeću sigurnosti, oglasio se i Sven Alkalaj.

(SB)
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...