Dušanka Majkić: Lažu na Dodika da bi dezorijentisali političku poziciju RS
“Iz Sarajeva, od SDS-a i PDP-a, ali i Šefika Džaferovića konstantno se plasiraju laži protiv srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, a namjera je da se dezorijentiše pozicija Republike Srpske na političkoj sceni”, ocijenila je danas delegatkinja u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić.

Lideri SDS-a i PDP-a Mirko Šarović i Branislav Borenović iznose lažne i neargumentovane tvrdnje da je Dodik dao prećutnu saglasnost na uvođenje sankcija Rusiji, jer znaju da njihova izdajnička politika u Sarajevu više neće dobiti podršku građana Srpske, rekla je Majkić Srni.Ona je istakla da orkestrirani napadi na SNSD i Milorada Dodika opominju da je počela predizborna kampanja i da će biti korištena sva raspoloživa sredstva i najgnusnije laži kako bi se dezorijentisala pozicija Republike Srpske na političkoj sceni.

“Umjesto programa, laž. Umjesto ispunjavanja zahtjeva građana, ispunjavanje želja stranih moćnika”, istakla je Majkićka.

Ona je upozorila da je Šarovićev i Borenovićev potez poziv na uzbunu i pokušaj da se poljulja povjerenje građana Republike Srpske u Dodika i u SNSD, a podigne “potpuno uništeni” rejting opozicije u Srpskoj, kao i pokušaj da se pojača pritisak na Srbiju i njenog predsjednika Aleksandra Vučića.

Komentarišući izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića o tom pitanju, Majkić je rekla da je interesantno da se Džaferović ne poziva na odluku Predsjedništva BiH o navodnoj saglasnosti, nego na Strategiju spoljne politike, koja je donesena u vrijeme “neodgovorne vlasti PDP-a i SDS-a”.

“Poznato nam je da tri člana Predsjedništva BiH ne mogu usaglasiti stav ni za mnogo manje značajne odluke, posebno ne za odluku o sankcijama Rusiji, za koje Dodik nikada ne bi glasao”, rekla je Majkić.

Ona je upitala kako je moguće da je Dodik, navodno, dao prećutnu saglasnost za sankcije Rusiji, a da Džaferović istovremeno tvrdi da predsjedavajući Savjeta ministara i srpski ministri blokiraju uvođenje sankcija Rusiji.

“Tu nešto ne štima. Kreatorima laži nedostaje kontinuitet misli od početka do kraja”, poručila je Majkić.

(A. Balićevac)
Zadnje objave

DRAMA U SDA: Bakiru Izetbegoviću se ne sviđa ideja Fadila Novalića, zbog skandala u namjenskoj industriji Goražde na nogama….

Zarađuju se ogromni iznosi trgovačke provizije. Javna tajna je da se radi o frmama koje su bliske politici koje Uprava ne može odbiti ili...

ŠOKANTNO: Bisera Turković po prvi put otkrila detalje dramatičnog razgovora sa Sergejem Lavrovim (VIDEO)

Bosna i Hercegovina zaslužuje kandidatski status za Evropsku Uniju. Sa tom porukom Bisera Turković, šefica diplomatije BiH, doputovala je u Prag, glavni grad Češke...

DODIK BIJESAN ZBOG ODLUKE USTAVNOG SUDA BiH: “Samo ako je nešto protiv Republike Srpske, oni odmah…” (VIDEO)

“Ustavni sud BiH nema ništa sa deklaracijama i on bi samo trebalo da razmatra da li su zakoni BiH u skladu sa Ustavom”, dodao...

VULINOV CILJ JE SVIMA DOBRO POZNAT: “Republika Srpska je jedan od najvažnijih prioriteta Srbije!”

Prema njegovim riječima, prije nego što EU sprovede neophodne reforme i donese odgovarajuće političke odluke i bude spremna da primi sve države Balkana u...

Zvizdić: Pobjeda države BiH, Ustavni sud ukinuo zaključke NSRS

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić poručio je da je BiH još jednom pobijedila nakon što je, kako je saopćio dobio...