Državni sekretar SAD-a poslao poruku koja odjekuje Bosnom i Hercegovinom: “Čestitam vam…”
“U ime Sjedinjenih Američkih Država, građanima Bosne i Hercegovine želim iskrene čestitke povodom obilježavanja Dana državnosti.”

Napisao je ovo u poruci, povodom 25. novembra, Antony Blinken, državni sekretar SAD-a.

Kako je napisao, “Bosna i Hercegovina se nalazi u ključnom trenutku svoje historije”.

“U sedmicama i mjesecima koji su pred nama, čelnici Bosne i Hercegovine imaju priliku okončati politiku podjela i formirati stabilne i funkcionalne vlade koje su sposobne nastaviti s reformama koje su neophodne kako bi osigurale mjesto koje joj pripada u euroatlantskoj zajednici naroda”, smatra Blinken.

Sjedinjene Države, dodao je, nastavljaju snažno podržavati suverenitet, teritorijalni integritet i multietnički karakter BiH.

“Veselim se jačanju našeg partnerstva na području sigurnosti, energetske diverzifikacije i borbe protiv korupcije u mjesecima koji dolaze”, poručuje američki državni sekretar te zaključuje:

“Danas je prilika da istupite kao država i krenete putem pomirenja, partnerstva i napretka. Sjedinjene Države ostaju predane pomaganju u unaprjeđenju vaših ciljeva za sigurniju, mirniju i prosperitetniju budućnost za sve.”

(Radiosarajevo.ba / ZASREBRENICU.ba)
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...