DODIK “SA GNUŠANJEM” ODBACIO TVRDNJE VISOKOG PREDSTAVNIKA: “Schmidt počeo da halucinira…”
“U pitanju je najobičnija izmišljotina čovjeka koji je očigledno frustriran činjenicom da nema nikakav legitimitet”, rekao je Dodik.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik “sa gnušanjem” je odbacio tvrdnje visokog predstavnika Christiana Schmidta da ga je navodno pozvao na svoje imanje, ističući da je u pitanju najobičnija izmišljotina čovjeka koji je očigledno frustriran činjenicom da nema nikakav legitimitet.

“Osim što je umislio da je visoki predstavnik, Schmidt je sada počeo i da halucinira da sam ga ja navodno pozvao na moje imanje. Sa gnušanjem odbacujem takve tvrdnje. Još na to sve kaže kako će on prvo raditi, a poslije bi, valjda, opet sa mnom da pije rakiju. Prvo, on u BiH ne može ništa raditi jer nema nikakav mandat, a i ukoliko bude nešto radio to neće imati nikakvu snagu ni težinu. Drugo, ja rakiju kao svaki Srbin i domaćin mogu popiti samo sa prijateljima, a on niti je moj prijatelj, niti prijatelj srpskog naroda i Republike Srpske”, poručio je Dodik upitan da prokomentariše izjavu izjavu Schmidta da ga je Dodik zvao na svoje imanje.

“Ukoliko se, ipak, Schmidtu počelo pričinjavati nešto iz prethodnog života”, istakao je Dodik, “to samo pokazuje u kakvom sukobu sa realnošću on živi, što je opet samo njegov problem”.

Na pitanje Srne da prokometariše izjavu Schmidta da je njegov cilj da nakon 30 godina dejtonske strukture budu prošlost, Dodik je istakao da mu je drago da je osim ovih halucinacija Schmidt danas otvoreno saopštio da je njegov jedini i pravi cilj rušenje Daytonskog sporazuma i daytonske strukture, odnosno Ustava Bosne i Hercegovine.

“Sada je potpuno jasno da su Milorad Dodik i SNSD glavna meta Schmidta, njegovih šefova, ali i saveznika i izvođača kako iz Sarajeva, tako i iz Banja Luke zbog toga što se beskompromisno borimo upravo za daytonsku strukturu BiH, za Ustav BiH i za autonomiju koja RS po Ustavu pripada”, naglasio je Dodik, koji je lider SNSD-a.

Dodik je poručio da građani RS-a ovo moraju jasno prepoznati i znati da oni iz opozicije koji primaju i razgovaraju sa Schmidtom navodno uvažavajući realnost, uvažavaju njegovu agendu rušenja dejtonske strukture BiH odnosno nestanka RS.
Zadnje objave

5 Red Flags per Online Dating – Secondo Guys

Sarebbe il femmine sei appagante tramite il tuo servizi di incontri online quasi relazione prodotto? If you are online dating instead of...

Consejos simples para Informar Puede tener un pequeño virilidad

La forma de Reconocer Que eres No trabaja con Mucho allá abajo Pene ansiedad es increíble típico, y varios hombres parecen...

Iz SDA su odmah reagovali, ne kriju nezadovljstvo: “Sporazum HDZ-a i Osmorke preuranjen, SDP pozivamo da formira državnu vlast bez Dodika”

Iz Stranke demokratske akcije (SDA) poručili su da je potpisivanje sporazuma o formiranju vlasti između HDZ-a BiH i Osmorke preuranjeno u trenutku kada nije...

OBJAVLJEN I NJEGOV TEKST: Pročitajte šta piše u sporazumu koji su danas potpisali Dragan Čović i Nermin Nikšić…

Nakon potpisivanja sporazuma, pomenute stranke će krenuti u formiranje vlasti na federalnom, a zatim vjerovatno i na državnom nivou. U zgradi Parlamentar Bosne i Hercegovine...

OSMORKA I HDZ BiH POTPISALI KOALICIONI SPORAZUM: “Neka nam je sa srećom”

Riječ je o sporazumu programske koalicije u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za predstojeći četverogodišnji mandat koji predstavlja okvir za buduće djelovanje, odnosno, temelj buduće...