Dodik ponovo diže tenzije: Samostalnost je lijek za mržnju iz Sarajeva, od BiH nemamo koristi
Predsjednik RS Milorad Dodik sinoć je ponovo zloupotrijebio javni servis, odnosno televiziju RTRS kako bi dizao međunacionalne tenzije i govoreći o mržnji iz Sarajeva upravo on bio taj koji je po ko zna koji put širio mržnju prema drugima i drugačijima.

Tako je Dodik u emisiji, u kojoj su novinari RTRS-a “slučajno” na ulici pronašli desetak osoba iz entiteta RS kako u superlativima govore o Dodiku (uglavnom osobe starije životne dobi), uživao dok su mu svi podilazili praveći od njega ličnost epskih razmjera.

U tom silovitom zanosu emocija, Dodik je morao ponovo govoriti ružno o BiH, o Sarajevu, Bošnjake nazivati muslimanima.

Dodik je izjavio da je “mržnja Sarajeva prema Srbima i RS enormnih razmjera i da se ne može izliječiti ničim, osim samostalnošću RS”.

– RS mora dovesti u poziciju da odlučuje o sebi i da interes nacije mora biti dominantan s ciljem nezavisne RS – izjavio je.

Dodao je da sadašnja geopolitička situacija za RS drugačija u odnosu na prethodne godine i da je cilj spajanje RS i Srbije.

– Ne budemo li mi ovdje jedinstveni sve će proći mimo nas i sve će odlučiti mimo nas – rekao je Dodik za RTRS.
On je napomenuo da je u sadašnjim geopolitičkim odnosima bitno izbjeći unutrašnju destabilizaciju u RS-u.
– Zato sam i pozvao na koncentracionu Vladu – rekao je Dodik.

Poručio je da je neophodno jedinstvo Srba, Srbije i RS.

– RS nema, niti će imati, ikakve koristi od BiH. Imat ćemo sve veće probleme. Da bismo to razumjeli i napravili najbolje za naš narod moramo biti jedinstveni – izjavio je Dodik.

Izvor: Avaz.ba
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...