Dodik ljut i na Evropsku narodnu stranku, smatra da i oni rade u korist SDA
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik (SNSD) rekao je danas da stavovi političke grupacije koja djeluje u okviru Evropskog parlamenta nisu i ne mogu biti obavezujući za Republiku Srpsku, ali je simptomatično da podržavaju politiku SDA jer su poruke koje dolaze iste.
“To bi bilo isto kao da nam kažu da su za nas obavezujući stavovi SDA”, naveo je Dodik na svom Twitter nalogu.

Dodik je naglasio da napredak BiH ka EU i evropsku perspektivu ne blokira Republika Srpska ili, kako Srbe pojedinci u Evropi vole zvati, “srpski secesionisti”, “nego jedine blokade koje postoje dolaze od SDA koja svakodnevno šalje poruke da u BiH nema mjesta za Srbe i Hrvate”.

“Žao nam je što do američkih i evropskih zvaničnika još nisu doputovale informacije da lider SDA Bakir Izetbegović u zvaničnim dokumentima svoje partije najavljuje stvaranje unitarne islamske države BiH”, naveo je Dodik.

Dodik je rekao da se svi šokiraju i užasavaju kad iznosi stavove o muslimanima, jer to navodno vrijeđa ljude, ali je upitao kako to da nikome ne smeta kad Izetbegović tvrdi da je BiH sigurna i ima budućnost dok su džamije pune.

“Gdje su tu Srbi i Hrvati? To je jasna poruka da u takvoj Izetbegovićevoj islamskoj državi nema mjesta za nas. Zar ćemo dopustiti da nam uzmu sve, našu slobodu, naša prava, da izbrišu naš identitet?”, poručio je Dodik.

Evropska narodna stranka usvojila je jučer konačnu verziju rezolucije o BiH u kojoj nije naveden termin legitimno političko predstavljanje. Rezolucija će biti upućena Evropskom parlamentu na razmatranje.

U dokumentu koji je usvojen, osvrnuli su se i na zapaljivu nacionalističku retoriku koja je prisutna u BiH, a također se oštro usuđuje huškanje koje dovodi u pitanje teritorijalni integritet, jedinstvo i suverenitet zemlje što ima veze s politikom Dodikovog SNSD-a.
Zadnje objave

5 Red Flags per Online Dating – Secondo Guys

Sarebbe il femmine sei appagante tramite il tuo servizi di incontri online quasi relazione prodotto? If you are online dating instead of...

Consejos simples para Informar Puede tener un pequeño virilidad

La forma de Reconocer Que eres No trabaja con Mucho allá abajo Pene ansiedad es increíble típico, y varios hombres parecen...

Iz SDA su odmah reagovali, ne kriju nezadovljstvo: “Sporazum HDZ-a i Osmorke preuranjen, SDP pozivamo da formira državnu vlast bez Dodika”

Iz Stranke demokratske akcije (SDA) poručili su da je potpisivanje sporazuma o formiranju vlasti između HDZ-a BiH i Osmorke preuranjeno u trenutku kada nije...

OBJAVLJEN I NJEGOV TEKST: Pročitajte šta piše u sporazumu koji su danas potpisali Dragan Čović i Nermin Nikšić…

Nakon potpisivanja sporazuma, pomenute stranke će krenuti u formiranje vlasti na federalnom, a zatim vjerovatno i na državnom nivou. U zgradi Parlamentar Bosne i Hercegovine...

OSMORKA I HDZ BiH POTPISALI KOALICIONI SPORAZUM: “Neka nam je sa srećom”

Riječ je o sporazumu programske koalicije u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za predstojeći četverogodišnji mandat koji predstavlja okvir za buduće djelovanje, odnosno, temelj buduće...