DODIK BESPOMOĆNO SLEGNUO RAMENIMA: “Napravljena je priča da je stav BiH ono što kaže ministrica Turković!” (VIDEO)
“Sve je to karikatura i ona očigledno ignoriše sve to. Oni najbolje ruše BiH. Za takvu priču nema saglasnosti na Predsjedništvu i neće je ni biti”, istakao je Dodik.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da nema niti jedne formalne odluke kojom bi se BiH priključila globalnoj inicijativi SAD u vezi sa Ukrajinom, ističući da ministrica vanjskih poslova u Vijeću ministara Bisera Turković time samo pokušava da napravi dodatni metež.

“Ona je neovlaštena za tako nešto. Spoljnopolitička pitanja su u isključivoj nadležnosti Predsjedništva BiH, koje nije zauzelo taj stav. Pričao sam i sa predsjedavajućim Savjeta ministara Zoranom Tegeltijom i na Savjetu ministara nema tako nešto”, rekao je Dodik.

Dodik je istakao da je riječ o ličnom mišljenju ministrice vanjskih poslova u Vijeću ministara, pojašnjavajući da je napravljena priča da, ukoliko Turkovićeva nešto kaže, da je to stav BiH, što nije tačno.

“Nema niti jedne formalne odluke da se BiH pridružila i sankcijama prema Rusiji, pa neće se pridružiti niti prema ovom. Ona može da daje svoje stavove”, rekao je Dodik.

Rekao je da ova situacija samo pokazuje koliko je BiH besmislena, podijeljena i nema organe koji funkcionišu.

“Sve je to karikatura i ona očigledno ignoriše sve to. Oni najbolje ruše BiH. Za takvu priču nema saglasnosti na Predsjedništvu i neće je ni biti”, istakao je Dodik.

U današnjem saopštenju Ministarstva vanjskih poslova BiH navodi se da se “BiH priključuje globalnoj inicijativi SAD protiv privođenja i deportacije osoba na teritoriji Ukrajine pod kontrolom Ruske Federacije”, na poziv državnog sekretara SAD Antonyja Blinkena.

“Pridružujemo se osudi aktivnosti takozvane operacije filtracije za pritvaranje i prisilnu deportaciju ukrajinskih civila u Rusiju”, precizira se u saopštenju.
Zadnje objave

Kurti: Srbija nije normalna država, svi problemi na Balkanu dolaze iz Srbije

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je za podgoričku Gradsku televiziju, dan nakon postizanja dogovora o tablicama u Briselu u srijedu, da Srbija nije normalna...

SAD JE SVE JASNO; RAZOTKRIVEN PLAN ČOVIĆA I KONAKOVIĆA: HDZ blokadama obezbjeđuje Osmorki jedanaest bošnjačkih delegata?

Ako Skupština Posavskog kantona ne izabere delegate u zakonski predviđenom roku, CIK ima pravo da dodijeli drugom kantonu nedostajućeg delegata. U slučaju delegata iz...

Mijatović oštro: Patriote, uporno nam dijelite lekcije iz Sarajeva, a gdje ste sinoć u Banjoj Luci?

Sinoć smo u Banja Luci slavili našu državnost, slavili tekovine ZAVNOBIH-a. Mi nećemo stati dok BiH ne postane zemlja svih njenih građana i naroda,...

DENIS BEĆIROVIĆ POSLAO PORUKU SRBIMA: Ovo je i vaš Dan državnosti! Željku nisam vidio u zgradi Predsjedništva! Treba biti svaki dan na radnom mjestu…

“Ne slažem se ni sa sadržajem ni s tajmingom odluka Visokog predstavnika”, kazao je on. Denis Bećirović, član Predsjedništva BiH gostovao je u programu Face...

DODIK KIPTI OD BIJESA: „Ćamil Duraković na jučerašnjoj priredbi nije predstavljao Republiku Srpsku…“

Dodiku je zasmetalo i to što je na svečanosti učestvovao Ćamil Duraković, potpredsjednik Republike Srpske. Novi-stari predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik reagirao je...