“DO BOŠNJAKA JE, DOK CIVILIZIRANI SVIJET ODMIČE, MI SE JOŠ UVIJEK PREBROJAVAMO…”: Još jedan načelnik općine u BiH stao uz Denisa Bećirovića
Bosna i Hercegovina, nažalost je već izgubila, odlaskom velikog broja građana, nepravdom prisutnom u svim porama društva I strahom da se prošlost ponovi. Postoji ipak nada da se sve to može promijeniti, da strah postane ohrabrenje, da nepravda probudi čestitost, da besperspektivnost prouzrokuje novu šansu.

Pismo podrške gradonačelnika Gračanice Nusreta Helića prenosimo u cijelosti:

-Moj izbor je Denis Bećirović jer želim Bosnu i Hercegovinu – kojoj će konačno svanuti dan

U Bosni i Hercegovini nije više udarna vijest neka nova afera nesposobne vlasti koju već skoro tri decenije predvodi “najveća” stranka u Bošnjaka. Ali do Bošnjaka je. Dok civilizovani svijet odmiče tehnološki, kulturološki, sociološki, mi se još uvijek prebrojavamo. Zašto?

Prebrojavaju li “vodeći” lideri konstitutivnih naroda i one koji zauvijek prelaze bh. granicu. Ili ih prebrojavaju za neke nove, svoje ratove. Ako je u prebrojavaju rješenje, prebrojimo se jednom i mi koji razmišljamo drugačije. Koji Bosnu i Hercegovinu vide od Save do mora, od Une do Drine. Koji Bosnu i Hercegovinu ne gledaju kroz propalu Reviziju tužbe protiv Srbije, tihu i tajnu podjelu zemlje na njihove i naše pašaluke, kroz vrijednosti respiratora, propalog projekta Blok 7 Termoelektrane Tuzla…

Nedavno su javnosti saopštena 102 razloga zašto sve to promijeniti. Kako i na koji način građanima ove zemlje vratiti vjeru da se brže može preći obala prema EU, prema sigurnijoj i prosperitetnijoj Bosni i Hercegovini.

Zato je u ovom teškom vremenu od presudnog značaja imati lidere koji hoće, mogu i znaju. Danas više nego ikada trebamo beskompromisnost u zaštiti temeljnih vrijednosti Bosne i Hercegovine. Bogatstvo u različitostima, etničkim, religijskim i tradicijskim – temelj je na kojem je građeno i može opstati jedinstveno bosansko društvo, što potvrđuje i njeno hiljadugodišnje trajanje.

Posljedice s kojima se suočava bh društvo već su nesagledive. Sve veća je neravnopravnost među građanima, narodima i nacionalnim zajednicama. Politički i nacionalistički konflikti jačaju posebno među mladim generacijama. Izostaje snaga solidarnosti prema penzionerima, pripadnicima boračke populacije, obespravljenim i radnicima koji se nalaze na rubu egzistencije. Država Bosna i Hercegovina je na prekretnici. Nastaviti put ponora ili krenuti u odgovorniji pristup problemima i prelazak s riječi na djelo. Vrijeme je za strategiju, vrijeme je za djelo.

To su neki od razloga zašto se svjetlost na kraju tunela ukazala u liku dr. Denisa Bećirovića. Postoji li danas u Bosni i Hercegovini osoba osim dr. Bećirovića koja je svojim vještinama i djelima dokazala, prije svega iskreni patriotizam prema državi Bosni i Hercegovini čiju je historiju kao i politički razvoj i ustroj naučno usavršio. Svih proteklih godina političkog djelovanja uvjerljivo je i efikasno dokazivao čemu svjedoče argumenti sažeti u njegovoj knjizi “Bosna i Hercegovina u fokusu”.

Denis Bećirović svoj posao i zadatak koji su mu prethodnih godina povjeravali građani ove zemlje, radio je savjesno, dostojanstveno, državnički. On državu Bosnu i Hercegovinu posmatra kao i njene narode. Ujedinjeno bez podjela, integrativno u zajednici europskih država i naroda, s antifašističkom prošlošću i modernom budućnošću.

Pored svega toga, dr. Denis Bećirović je obrazovan, pouzdan i iskusan političar sa vizijom, vrijedan, pošten i dobar čovjek. Za njega Bosna I Hercegovina nema alternativu što je dokazao brojnim prijedlozima pravnih i drugih akata. Kao takav je sigurno s puno odgovornosti preuzeo težak zadatak. Da pod jedinstvenom zastavom države Bosne i Hercegovine povede građane naprijed i ispravi greške svojih prethodnika.

A zato mu treba podrška građana, nas koji dijelimo mišljenje da ovako dalje ne ide. Dr. Denis Bećirović je hrabar i siguran lider potreban danas Bosni i Hercegovini, jer sutra već može biti kasno.

Bosna i Hercegovina, nažalost je već izgubila, odlaskom velikog broja građana, nepravdom prisutnom u svim porama društva I strahom da se prošlost ponovi. Postoji ipak nada da se sve to može promijeniti, da strah postane ohrabrenje, da nepravda probudi čestitost, da besperspektivnost prouzrokuje novu šansu.

A ovo je šansa koja se ne propušta. Sportski rečeno “ako vam sudija dosudi penal, neka ga izvede najbolji strijelac”. Neka i BiH jednom zaigra na sigurno. Zato građani nemojte dvojbiti između prošlosti i budućnosti, između nesigurnosti i prosperiteta, između Denisa i drugih. Jer drugi su neuporedivi s Bosnom i Hercegovinom.

Zabrinut za politike koje se dirigiraju iz Beograda, Zagreba i nekih drugih država, i iznutra, odlučno pozivam sve Bosance i Hercegovce da svoj glas podignu i ponosno 2.oktobra podrže, dr. Denisa Bećirovića, državu Bosnu i Hercegovinu, ne politiku jedne stranke nego #DA SVANE DAN..

Ja mu vjerujem i zato je Denis Bećirović moj izbor”, navodi se u pismu.

(SB)
Zadnje objave

5 Red Flags per Online Dating – Secondo Guys

Sarebbe il femmine sei appagante tramite il tuo servizi di incontri online quasi relazione prodotto? If you are online dating instead of...

Consejos simples para Informar Puede tener un pequeño virilidad

La forma de Reconocer Que eres No trabaja con Mucho allá abajo Pene ansiedad es increíble típico, y varios hombres parecen...

Iz SDA su odmah reagovali, ne kriju nezadovljstvo: “Sporazum HDZ-a i Osmorke preuranjen, SDP pozivamo da formira državnu vlast bez Dodika”

Iz Stranke demokratske akcije (SDA) poručili su da je potpisivanje sporazuma o formiranju vlasti između HDZ-a BiH i Osmorke preuranjeno u trenutku kada nije...

OBJAVLJEN I NJEGOV TEKST: Pročitajte šta piše u sporazumu koji su danas potpisali Dragan Čović i Nermin Nikšić…

Nakon potpisivanja sporazuma, pomenute stranke će krenuti u formiranje vlasti na federalnom, a zatim vjerovatno i na državnom nivou. U zgradi Parlamentar Bosne i Hercegovine...

OSMORKA I HDZ BiH POTPISALI KOALICIONI SPORAZUM: “Neka nam je sa srećom”

Riječ je o sporazumu programske koalicije u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za predstojeći četverogodišnji mandat koji predstavlja okvir za buduće djelovanje, odnosno, temelj buduće...