DENIS BEĆIROVIĆ KOMPLETIRA KABINET: Ferid Buljubašić šef kabineta, Nerkez Arifhodžić savjetnik sa vanjsku politiku, a Mirza Kršo…
Do službene inauguracije novih članova Predsjedništva BiH koja će se održati 16. novembra moguće je da se pojave i nova imena koja će biti uključena u Bećirovićev kabinet.

Denis Bećirović, novi član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, odmah nakon pobjede na izborima počeo je sastavljati svoj budući kabinet i kako sada stvari stoje taj posao je u završnoj fazi. Kao što je već ranije pisano, šef Bećirovićevog kabineta bit će Ferid Buljubašić, nekadašnji direktor Socijaldemokratske partije BiH i ratni komandant odbrane Goražda. Pored Buljubašića važnu ulogu u budućem Bećirovićevom kabinetu imat će njegov stranački kolega Damir Mašić. On neće biti profesionalno angažiran, budući da će se profesionalizirati u Parlamentu Federacije BiH, nego će biti neka vrsta koordinatora članova kabineta.

Prof. dr Mirza Kršo sa sarajevskog Ekonomskog fakulteta bit će ekonomski savjetnik Denisa Bećirovića, otkrivaju izvori “Slobodne Bosne”. Kršo do sada nije bio politički aktivan, o njemu se zna to da je rođen 1983.godine, te da je profesor na katedri za financije.

Nerkez Arifhodžić, penzionisani diplomata, bit će savjetnik Denisa Bećirovića za vanjsku politiku. Predratni ambasador Jugoslavije, a kasnije i Bosne i Hercegovine u Tunisu, bio je već savjetnik člana Predsjedništva BiH Željka Komšića. Arifhodžić je bio ambasador BiH u Turskoj, a kasnije i u Italiji, gdje je imenovan kao Hrvat, što je izazvale burne reakcije iz HDZ-a BiH.

Prema informacijama izvora “SB” Denis Bećirović je nakon pobjede na izborima razgovarao sa širokim krugom potencijalnh suradnika, među njima i nekim kolegama iz parlamentarnih klupa, međutim mnogi od njih su ga odbili jer se nisu vidjeli u kabinetu člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

Do službene inauguracije novih članova Predsjedništva BiH koja će se održati 16. novembra moguće je da se pojave i nova imena koja će biti uključena u Bećirovićev kabinet.

(SB)
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...