Cvijanović nije bila u napadnutom vozilu Ko se vozio pod rotacijom dok je Cvijanovićka bila u Srbiji?
-U vrijeme incidenta Cvijanović nije bila u automobilu, a kako se može vidjeti iz njenih jučerašnjih aktivnosti, ona nije imala najavljenu posjetu Hercegovini, nego se prijepodne sastala sa norveškim ambasadorom u Bosni i Hercegovini, a uvečer u Novom Sadu prisustvovala obilježavanju godišnjice akcije “Oluja”.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović juče nije bila u službenom vozilu iz njene pratnje koje je napadnuto na magistralnom putu M-17 na Bišću Polju kod Mostara. Nezvanično, u vozilu su se u trenutku incidenta nalazili pripadnik MUP-a RS-a i dvije žene, koje su navodno zaposlene u Palati predsjednika Republike Srpske.

-Kao što smo objavili, iz MUP-a HNK je danas saopćeno da im se jučer obratio policajac MUP-a RS-a i prijavio da je nepoznata osoba sa vozilom “hyundai” jučer oko 17 sati u Mostaru prepriječila put i otrgnula rotaciono svjetlo sa službenog automobila pratnje predsjednice RS-a Željke Cvijanović.

O događaju su upoznati nadležni tužilac i Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Nezvanično saznajemo da se službeno vozilo prvo kretalo bez rotacije, a kada mu je “Hyundai” iznenada presjekao put, vozač je tek u tom trenutku izvadio rotaciju, koju mu je osumnjičeni napadač otrgnuo i bacio.

Iz Kabineta predsjednice RS-a smo zatražili odgovore na pitanja kojim povodom je službeno vozilo iz njene pratnje juče bilo na spornoj lokaciji, te ko se nalazio u automobilu i da li se radi o osobama koje imaju pravo na policijsku pratnju, ali odgovore još nismo dobili, te ćemo ih objaviti kada i ako ih dostave.

Indikativno je i da je vijest o napadu na službeno vozilo iz pratnje Željke Cvijanović jutros objavljena, a potom povučena sa nekih portala u Banjoj Luci, uključujući i portal RTRS-a.

(Faktor)
Zadnje objave

Rencontres LGBTQ application OneGoodCrush offres Rencontres pour tous

Il y en a eu beaucoup percées récemment pour le LGBTQ . La juridique suprême a statué sur le la légalité...

We Don’t Text Anymore. Just how do I Get The Woman to speak with Myself?

Reader matter:I found myself talking to a lady for a little while and some of my friends made an effort to talk me personally...

Publisher’s Choice honor: just how Bridal Reflections™ Became a leading Salon for Brides in nyc

The Scoop: New York-based beauty salon Bridal Reflections is proud to own personalized the wedding-dress-shopping procedure for generations. Every bride which makes an appointment...

What is the rate™ Names ponder lady the Most Date-Worthy outfit of 2018

The Scoop: This Year, WhatsYourPrice.com (WYP) began a strategy to enhance the economics of internet dating by incentivizing people to meet each other offline. The dating...

Indications She Is The Main One

Five Telltale indicators you have to Pop The QuestionSo you've been matchmaking your bae for a couple years now. You reside collectively — or...