ČUDO JE ODBIO: Je li Erdogan prijatelj “sa strane” koji je zvao Dodika da Bakira Izetbegovića ne ostavi na cjedilu?
“Za Osmorku me niko nije zvao, a kada je bilo oko Osmorke, zvali su me Bakirovi prijatelji sa strane i molili da ga ne ostavim na cjedilu”, rekao je Dodik.

Na konferenciji za novinare nakon potpisivanja sporazuma SNSD-a, HDZ-a i Osmorke, Milorad Dodik je otkrio da ga je zvao prijatelj Bakira Izetbegovića “sa strane” kako bi ga zamolio da lidera SDA ne ostavi na cjedilu.

“Za Osmorku me niko nije zvao, a kada je bilo oko Osmorke, zvali su me Bakirovi prijatelji sa strane i molili da ga ne ostavim na cjedilu”, rekao je Dodik.

On nije precizirao o kojem prijatelju je riječ, međutim kako saznaje Klix.ba iz krugova nove državne vlasti, riječ je o turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu.

Poznato je da su Erdogan i Izetbegović u dobrim odnosima te da mu je turski predsjednik pružio podršku i u predizbornoj kampanji, međutim Erdogan je prijatelj i Milorada Dodika. Prilikom nekoliko ranijih posjeta, Dodik je uvijek naglašavao dobru saradnju sa turskim predsjednikom, hvaleći ga kao lidera i čovjeka, stoga nije ni čudno da dobije poziv od njega.

Ono što je malo čudnije pak jeste to što se Dodik izgleda ipak odlučio ne poslušati Erdogana te je formiranjem državne vlasti sa Osmorkom ostavio Izetbegovića na cjedilu.

Inače, Dodik je otkrio i jedan dio ranijih razgovora sa Bakirom Izetbegovićem kazavši da mu je lider SDA rekao kako ga mora napadati jer ako to ne radi onda je u lošoj poziciji.

(SB)
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...