CRNADAK TEŠKO OPTUŽIO DODIKA: “Postao je ogroman teret ne samo RS-u, nego i Srbiji”
Crnadak kaže da se postavlja pitanje zašto Dodik nije pozvao ambasadora Srbije na sutrašnju posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske, da se čuje pozicija Beograda i njihova razmišljanja.

“Milorad Dodik je očigledno zaokrenuo kormilo i odustao od Evropske Unije, odveo nas u najgori međunarodni položaj od kada postoji Republika Srpska, uporno gura prst u oko važnim međunarodnim igračima i traži nove sukobe, a posebno je opasno što je postao ogroman teret ne samo Republici Srpskoj, nego i Srbiji i njenoj politici mira i stabilnosti”, rekao je poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak.

Crnadak kaže da se postavlja pitanje zašto Dodik nije pozvao ambasadora Srbije na sutrašnju posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske, da se čuje pozicija Beograda i njihova razmišljanja.

“Valjda je za zauzimanje stavova vezano za globalnu političko-bezbjednosnu situaciju i pozicioniranje Republike Srpske važnije imati stav Srbije, nego bilo koje druge zemlje. Da li je Dodik protiv onoga šta radi Srbija i kako je glasala u UN ili možda nije zadovoljan jučerašnjom izjavom predsjednika Vučića, da Srbija jeste vojno neutralna, ali politički nije, jer se opredijelila da postane članica Evropske Unije”, pita Crnadak.

On ističe da u sutrašnju sjednicu Milorad Dodik i SNSD ulaze bez imalo kredibiliteta i ništa što sutra predlože ne treba uzeti za ozbiljno, nakon što u petak, 10. juna, ističe rok koji je Narodna skupština dala Vladi za formiranje Vojske Republike Srpske i UIO RS, a Dodik i SNSD po tom pitanju ništa nisu uradili.

“Kao i sjednica 10. decembra i sutrašnja je osmišljena u Dodikovom kabinetu i ima četiri cilja: da Dodik izvrši naloge koje je dobio, da se stvore dodatne tenzije, da se nastavi sluđivanje naroda i da se pokuša pridobiti poneki glas za oktobarske izbore, jer je doživio strašne udarce zbog činjenice da je u spoljnoj politici nebitan i da Bakir, Turkovićka i Alkalaj sa njim mlataraju kako hoće”, naveo je Crnadak i dodao:

“Što se tiče Radovana Kovačevića, poznatog po nadimku ‘Republika Šumska’, njegove posljednje izjave potvrđuju da on i njegov šef zaista žele Republiku Srpsku da otjeraju u šumu, odnosno u totalnu međunarodnu izolaciju i da od nas naprave zatvoreni rezervat u kojem Izvršni komitet odlučuje o svemu i bjesomučno pljačka ono što je preostalo. Na njihovu žalost, neće u tome uspjeti”, poručio je Crnadak, saopćeno je iz PDP-a.

Podsjećamo, NSRS sutra će raspravljati o samo jednoj tački dnevnog reda – “međunarodnoj, političkoj i bezbjednosnoj situaciji – mjesto i uloga Republike Srpske”. Najavljeno je da će se poslanicima obratiti i ruski ambasador u BiH Igor Kalabuhov.

(SB)
Zadnje objave

Rencontres LGBTQ application OneGoodCrush offres Rencontres pour tous

Il y en a eu beaucoup percées récemment pour le LGBTQ . La juridique suprême a statué sur le la légalité...

We Don’t Text Anymore. Just how do I Get The Woman to speak with Myself?

Reader matter:I found myself talking to a lady for a little while and some of my friends made an effort to talk me personally...

Publisher’s Choice honor: just how Bridal Reflections™ Became a leading Salon for Brides in nyc

The Scoop: New York-based beauty salon Bridal Reflections is proud to own personalized the wedding-dress-shopping procedure for generations. Every bride which makes an appointment...

What is the rate™ Names ponder lady the Most Date-Worthy outfit of 2018

The Scoop: This Year, WhatsYourPrice.com (WYP) began a strategy to enhance the economics of internet dating by incentivizing people to meet each other offline. The dating...

Indications She Is The Main One

Five Telltale indicators you have to Pop The QuestionSo you've been matchmaking your bae for a couple years now. You reside collectively — or...