ČOVIĆEVI ANALITIČARI HVALE ELMEDINA KONAKOVIĆA: „Njegove izjave oko izmjena Izbornog zakona sada su su…“
“Osmorka nosi prevagu nad SDA, ali ako žele da budu validan partner strukturama HNS-a trebaju se riješiti DF-a Željka Komšića”, poruke su iz Čovićevih redova.

Prošle sedmice održan je prvi sastanak oko mogućeg formiranja vlasti između predstavnika HDZ-a BiH i stranaka sarajevske “Trojke” – SDP-a, Naroda i pravde te Naše stranke. Prve reakcije analitičara iz Čovićevih redova su pozitivne.

Analitičari bliski Čovićevom HDZ-u Milan Sitarski i Marko Lucović za stranačku RTV HB kažu da je cilj u ovoj godini formirati vlast i kako su pregovori vođeni u pozitivnom ozračju. Sitarski kaže da Osmorka nosi prevagu nad SDA, ali ako žele da budu validan partner strukturama HNS-a trebaju se riješiti DF-a Željka Komšića.

Sitarski je kao pozitivne označio izjave lidera Naroda i pravde Elmedina Konakovića oko izmjena Izbornog zakona, a za Konakovića je kazao da je sada znatno opušteniji nakon što su održani izbori.

-Konaković je i sada učestvovao u pregovorima, ali naravno bio je svjestan činjenice da svaka konstruktivnost u tim pregovorima na bošnjačkoj političkoj sceni predstavlja he*dikep, kazao je Sitarski.

(SB)
Zadnje objave

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OPISAO “OPASNI PLAN”: “‘Osmorka’ instalirana da prihvati američki model državne imovine, Dodik i Murphy fingirali svađu”

Bošnjacima Zakon o zabrani negiranja genocida, Hrvatima Izborni zakon, a Srbima državna imovina. Ovako je ukratko za Faktor državni zastupnik Šemsudin Mehmedović opisao opasni...

KONAKOVIĆ ZA BEOGRADSKE MEDIJE: “Imamo projekte na Drini o kojima smo spremni da razgovaramo sa predsjednikom Vučićem!” (VIDEO)

Novi ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković govorio je danas za beogradsku redakciju televizije N1 i poručio da je jedan od prioriteta...

TEŠKE RIJEČI LIDERA SDP-a: Nermin Nikšić, ogorčen glasanjem u Domu naroda FBiH, pisao kolegama -“UBUDUĆE RADITE BEZ SDP-a, KAO SEDMORKA!”

Piše: ISTRAŽIVAČKI TIM “SB” Nakon što su danas u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani delegati za Dom naroda Parlamenta BiH potpuno je jasno da...

Mijatović najavio osvetu SDP-a za izdaju: Vidjet ćemo kako se snalaze ‘seoski klubovi’, spremite se!

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH bio je gost u Centralnom dnevniku na Face TV gdje je komentirao rezultate glasanja na sjednici Doma naroda FBiH...

Oglasio se Dodik o usvojenoj deklaraciji Skupštine KS: Ne znam da li da se smijem ili zabrinem

Sljedeće što bi im moglo pasti na pamet je zabrana ljubljenja po tri puta, kazao je predsjednik RS-a Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik...